Asdep | Konular | Kitaplar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesi, 2 Yılda 17 Kat Arttı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesi, 2 Yılda 17 Kat Arttı.

Bugün Bakanlık Bütçesi, 2013 yılı olarak 20 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Bakan Fatma Şahin'in bakanlıktaki gayretleri ve başarısı dikkat çekecek boyutlarda.

Bakan Şahin: Sosyal devlet anlayışının temsilcisiyiz.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İki yıl önce bakanlığımız yeniden yapılandığı zaman 1,2 milyar TL olan bütçemiz, 20 milyar TL'ye ulaştı. Büyük bir çalışma içerisindeyiz" dedi.


İki yıl önce bakanlık olarak büyük bir emanet ve sorumluluk aldıklarını belirten Şahin, “Veren el, alan elden üstündür, anlayışından geliyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, anlayışından geliyoruz. Sosyal devlet anlayışının temsilcisiyiz. Nerede bir mağdur, nerede bir mazlum varsa, devletin şefkat eli olmaya ve onun onurluca yaşam mücadelesinde yanında olmaya çalışıyoruz. Huzur ve barış da burada yatıyor " dedi.



Sosyal yardım sistemini, sosyal hizmet anlayışını yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Şahin, "İki yıl önce bakanlığımız yeniden yapılandığı zaman 1,2 milyar TL olan bütçemiz, 20 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakamları doğru kullanmaya çalışıyoruz. Bu alan büyük bir alan. Büyük bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.



Şahin, çok insani ve vicdani bir alanda olduklarını, eğitime büyük önem vererek, cehaletle savaşmaya devam edeceklerini söyledi.



"Biz büyük bir milletiz. Büyük millet demek ortak geçmiş demek. İşte bugün hep beraber ortak geleceğe gidiyoruz" diyen Şahin, gelecek nesillerin kendilerini hayırla yad edeceklerini dile getirdi.



Hoşgörüyü, tahammülü büyük bir zenginlik olarak gördüklerini vurgulayan Şahin, “Atalarımız bunu başarmışlar. Hangi dilden hangi inançtan gelirse gelsin komşuluk yapmışlar.


Eğer atalarımız bu tahammülü göstermeselerdi, bugün çözüm sürecini yakalamış, güveni ve istikrarı sağlamış, huzuru ve barışı sağlamış, organize sanayisinde yüz binlerce insana ekmek veren bir şehir olabilir miydik? İşte nereden geldik nereye gidiyoruz. Bunu asla unutmamamız gerekir " ifadelerini kullandı.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Her ülkeye göre değişen adalet kavramı, her ülkenin çıkarlarına göre değişen demokrasi kavramı, her ülkenin kendi bakışına göre yapılan ikircikli açıklamalar, çifte standartlar, dünyadaki huzuru ve barışı bozuyor" dedi.

2 yorum

ımd

sayın bakanım şuan hazrda 5045 sertıfıkalı ıms kardeslerımız sızın atamanızı drt gozle beklyr gorev beklyr hızmet etmyı beklyr hızmetkar olmayı beklyr....

04.08.2013 - Ziyaretci

sosyolog

sizin burayı iyi bir kamuoyu oluşturmak için açtığınızı herkes biliyr bakanlık bile sizin bu anketin farkında değil hiç kusura bakmayın asdepte kimin yer alacağı netleşmiş seminere katılan bir sosyolog olrak söylüyorum bunu ben bizat aile bakanlığında çalışıyorum kimin yer alacağını ben size söyleyim psikoloji sosyoloji sosyal hizmetler pdr aile ve tüketici bölümleri

05.08.2013 - Ziyaretci

Konular

"Aile Olmak Eylem Planı" Nedir?
Asgari Geçim İndirimi Miktarında Yeni Düzenleme
AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN METNİ
ASDEP, Bolu Valiliği'nin En Önemli Projesi
İşaret Dili Tercümanlığına Memur Alımı
Isparta'dan ASDEP Projesi'ne Pilot İl Olma Talebi
ASDEP Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği
BAKIMA MUHTAÇ ENGELLİ BİREY ÖZEL BAKIM MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ (YENİ)
Sosyal Hizmetler Önlisans Mezunları da Kadro Bekliyor...
Eğitim Hayatına Dair
Sosyal Yardımlar
Memura Bakım İzni Prosedürü
Karaman'da Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Tanıtım Toplantısı
Kırıkklale'de ASDEP Değerlendirme Toplantısı Yapıldı...
ASDEP Rize'de Uygulamada...
ASDEP Bölüm Anketi Durdurulduktan Sonra Yine Oylamaya Açıldı...
Yeni Hükümetten ASDEP Ataması Beklentisi
Maluliyet Aylığı ve Başvuru Koşulları
ASDEP Kapsamında 7 Bin Memuriyet Kadrosu Açılacak
İşyerlerinde "Acil Durum Eylem Planı" Zorunluluğu
Mesleki Yeterlilik Artık Mecburi
Başbakan Davutoğlu: ASDEP'İ Hayata Geçiriyoruz...
Çocuk Gelişimi Mezunları da ASDEP Ataması Bekliyor...
Çocuk Gelişimciler de Ankete Dahil Oldular...
2016 ASDEP'e İlk Alım 1500 Kadro ile Psikoloji ve Sosyoloji'ye Tahsis Edildi.
ASDEP Bir Türkiye Projesidir...
ASDEP Projesi Çanakkale'de de Faaliyete Geçiyor...
2018'de ASDEP Kapsamında Alınacak 1500 Personel 3000'e Çıkarıldı.
ASDEP Kapsamında Alınacak 3 Bin Personel Hangi Bölümlerden Seçilecek?
ASDEP Anketinde İİBF Atakta...