Asdep | Konular | Kitaplar

"Aile Olmak Eylem Planı" Nedir?

"Aile Olmak Eylem Planı" Nedir?



TÜRKİYE’DE AİLE BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE KORUNMASI

EYLEM PLANI (2013-2017)

Aile, insanın ve insanlığın inşa edildiği; kadının, erkeğin, çocuğun, gencin ve yaşlının karşılıklı etkileşim halinde olduğu; sevgiyi, saygıyı, güleryüzü ve paylaşmayı ilk öğrendiğimiz aynı zamanda hayatımızın şekillendiği yerdir.

Aile, duygular ve değerler bütünüdür. Aile rahmettir, berekettir, saygıdır, omuza dayanmaktır, gözyaşını silmektir.

Aile kurmak, sadece bir evde birlikte yaşamak ya da iki insanı bir araya getirmek değil, kalpleri bir araya getirmek; bir fidanı ulu bir çınara dönüştürme sürecidir.

Toplumun, ekonomik, sosyal ve insani kalkınmasında ailenin önleyici, destekleyici, güçlendirici rolünün artırılması ve aile olmak bağını kuvvetlendirilmesinin gereği ortadadır.

Sağlık, ulaşım, eğitim, enerji, kültür ve turizm, spor, şehircilik ve konut imkânları çerçevesinde aile odaklı politikalar üreterek; toplumun en temel birimi aileyi ve aile değerlerini güçlendirmek amacıyla bütünleyici bakış açısı ile “Türkiye’de Aile Birliğinin Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı (2013-2017)” hazırlanmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan “Türkiye’de Aile Birliğinin Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı” ile aile olma bilincini tüm toplumda kalıcılığı ve sürekliliği olan ‘Bir Ülke Projesi’ne dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Dilimiz, rengimiz, mezhebimiz, etnik kökenimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir ama hepimiz beşeri bir mahlûkatız ve insanlık ailesinin birer üyesiyiz. Onun için “Biz Büyük Bir Aileyiz” diyor, bu anlamlı girişimin bugünümüz ve geleceğimiz için atılan önemli bir adım olduğu inancı ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Doç. Dr. Ayşenur İSLAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Yukarıdaki metinle "TÜRKİYE’DE AİLE BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE KORUNMASI EYLEM PLANI, aile olmak ne demek?" açıklandı.