Asdep | Konular | Kitaplar

Kırıkklale'de ASDEP Değerlendirme Toplantısı Yapıldı...

Yurt çapında tam anlamıyla daha faaliyete girmemiş olup, 5-6 şehirde aktif olan ASDEP Programında, 2015 yılı itibariyle Kırıkkale'de durum değerlendirmesi yapıldı.

Kırıkklale'de ASDEP Değerlendirme Toplantısı Yapıldı...

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Ali Kolat, ASDEP’in amacının ihtiyacı olan ailelere ulaşılarak, sosyal ve ekonomik durumlarının incelenip gerekli yerlere bilgilerini ulaştırmak olduğunu söyledi.

Kolat, ASDEP’in pilot bölge kapsamında 2012 yılında da kentte uygulandığını ve program kapsamında kentte yaklaşık 10 bine yakın ailenin ziyaret edildiğini belirtti.

ASDEP’in 4 bölgede tekrar uygulamaya konulduğunu vurgulayan Kolat, şunları söyledi:

"ASDEP ile birlikte engellerimizi, okuma yazma bilmeyenleri, ailenin içerisindeki sorunları yakinen tanıma fırsatı bulduk. 2012 yılındaki bu uygulama bizlere iyi bir örnek oldu.

2015 yılında da yeniden pilot bölge olarak Kırıkkale ile birlikte Sakarya, Rize ve Ankara'nın Altındağ ilçesi var. Biz biraz daha avantajlı konumdayız, konuyu biliyoruz.

Elimizde veriler var. Belirlenen aileleri sağlık, ekonomik, adli, eğitim, yönünden gerekli takibin yapılması gerekiyor. Bu çalışma sosyal devlet olma yönünde çok güzel bir uygulamadır."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir de ASDEP hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından ASDEP'te görev alan 14 personele tablet bilgisayar dağıtıldı.

2015 asdep faaliyetleri nden biri böylece Kırıkkale'de icra edilmiş oldu.