Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Bir Türkiye Projesidir...

ASDEP Bir Türkiye Projesidir... Lokal bir uygulama değil...


"ASDEP bir Türkiye projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu bölgede yapılan çalışmaları incelemek ve saha çalışmalarına katılmak için Şırnak’ın Silopi ilçesinde.

Mardin ziyaretinin ardından Silopi’ye geçen Bakan Sema Ramazanoğlu’nu, Kaymakamlık girişinde çocuklar çiçeklerle karşıladı.

Bakan Ramazanoğlu, Kaymakamlık ziyaretinde Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü yetkililerinden ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Silopi’de kamu düzeninin sağlandığını belirten Bakan Ramazanoğlu, “Çalışma ziyaretlerimiz için geldiğimiz Silopi’de huzur gördük. Devletimizin kudret elinin burada kamu düzenini sağladığını gördük. Günlük güneşlik bir günle beraber herkes işine gücüne bakıyor, dükkanlar açılmış, çocuklar okula gidiyor. Normal hayat akışı içinde gülen yüzler gördük” dedi.

Devletin şefkat eli olarak yaraların sarılması için Silopi’ye geldiklerini ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “Devletin kudret eli insanlarımızın güven içinde yaşamasını tesis etmiştir. Biz de devletin şefkat eli olarak açılmış yaraların sarılması için buradayız. Bundan yaklaşık üç hafta önce bakanlık bünyesinde bulunan psikologlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımızdan deneyimi bulunanları acilen buraya sevk ettik. Ekiplerimiz hala sahada çalışıyorlar” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Bakanlığının öncülüğünde yürütülen Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“ASDEP bir Türkiye projesidir” diyen Bakan Ramazanoğlu, proje kapsamında psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerin aileleri ziyaret ederek bire bir görüşmelerle ihtiyaçlarını tespit ettiklerini aktardı.

İlk etapta yüz kişilik bir ekibin Silopi’ye sevk edildiğini kaydeden Ramazanoğlu, “Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek gereken hizmetlere yönlendiriyorlar. Birazdan ben de hem Bakan hem de doktor kimliğimle saha çalışmalarına katılacağım” şeklinde konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, Türkiye’nin terör sıkıntısını selametle aşacağını belirterek, “Ülke olarak hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye ileriye bakarak daha çok üreten, ürettiklerini çevresiyle paylaşan bir ülke olmak istiyor.

Derdimiz aynı, buradaki insanların gözyaşını dindirmek ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu coğrafya hepimizin. Hepimiz buradayız, Türk'ü ile Kürt'ü ile yan yanayız. Hepimiz kardeşiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu güne kadar Silopi’de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini bildiren Bakan Ramazanoğlu, “Bu sayı yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde tüm Silopi ziyaret edilmiş olacak” diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, Cizre’de de kamu düzeninin sağlandığını ifade ederek, “Şu anda son hazırlıklar yapılıyor. Oraya da arkadaşlarımızı sahaya yollayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde de biz de Cizre'ye bir ziyaret yaparız, orada da arkadaşlarımızla beraber sahada çalışma ziyaretimizi gerçekleştiririz” dedi.

5 yorum

Özel gereksinimli insanlara destek

Toplumun önemli bir kesiminin özel gereksinimler var. Ve bu ailelere destek olması için en vasıflı ve kalifiye elemanlar "özel eğitimci"lerdir

20.02.2016 - Ziyaretci

psikologlar

"psikologlar" diye ayrı şık oluşturmak yerine neden "psikoloji-sosyoloji mezunları" diye bir şık oluşturulduğunun açıklanmasını talep ediyorum.

23.02.2016 - Ziyaretci

sosyal hizmet uzmanları ata sorunu

Sayın sema RAMAZANOĞLU biz sosyal hizmet uzmanlarının bu atama sorunu ne olacak sosyoloji ve psikoloji gibi bölümler sosyal hizmetin bilgi beceri ve değer temellerinden ne siz böyle yaparak büyük hata yapıyorsunuz lütfen artık bu sorunları görememezlikten ve duymamazliktan gelmeyin bize haksızlıktir bu hemde çok herseyi sizin vicdanınıza bırakıyoruz biz sosyal hizmet uzmanları adayları ....

24.02.2016 - Ziyaretci

sosyal hizmet uzmanları ata sorunu

Sayın sema RAMAZANOĞLU biz sosyal hizmet uzmanlarının bu atama sorunu ne olacak sosyoloji ve psikoloji gibi bölümler sosyal hizmetin bilgi beceri ve değer temellerinden ne siz böyle yaparak büyük hata yapıyorsunuz lütfen artık bu sorunları görememezlikten ve duymamazliktan gelmeyin bize haksızlıktir bu hemde çok herseyi sizin vicdanınıza bırakıyoruz biz sosyal hizmet uzmanları adayları ....

24.02.2016 - Ziyaretci

psikologlar

Projeye olan bakış açım şu başlıkla sekteye uğradı. Bir psikologla sosyoloğun görevleri, bakış açıları tamamen farklıyken aynı başlık altında yazmak çok doğru değil bence. Açıklama yapılmasını bende talep ediyorum.

08.10.2018 - Ziyaretci