Asdep | Konular | Kitaplar

2018'de ASDEP Kapsamında Alınacak 1500 Personel 3000'e Çıkarıldı.

2018'de ASDEP Kapsamında 1500 Personel Alınacak iken bu sayı 3000 e revize edildi.

2018'de ASDEP Kapsamında 1500 Personel 3000'e Çıkarıldı.





Alımlarda Hangi Bölüm Mezunlarına Ağırlık Verilecek?




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aile Bakanlığı bütçesi görüşmeleri gerçekleştirilirken 2018 yılında alınması hedeflenen 1500 ASDEP Personeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın açıklamaları şu şekilde;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,” değerli milletvekillerimiz:
- ben çok önemli bir konunun altını çizmek istiyorum.

Herkesin bildiği üzere, Aile Sosyal Destek (ASDEP) programımız şahsımın bakan olmasının ardından kısa bir süre önce hayata geçirilmiş bir projedir.



Bizlerin 1500 ASDEP personeli şuan sahalarda ve ellerine almış oldukları tabletleri, bilgi işlem altyapılarıyla kapı kapı ve ev ev dolaşarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyorlar.


Bizler daha önce açıkladığımız gibi 1500 ASDEP Personelimizin alımlarını gerçekleştirdik. Bu alımlara hak kazananların eğitimlerini tamamlayacağız ve daha sonra da onları sahada göreceğiz.

Onlarda kendilerine verilen vazifeyle vatandaşlara hizmet etmeye devam edecekler. Bu çalışmalarımız hizmet vermek adına devam edecek ve 2018 yılı içinde de bizler ASDEP adıyla hizmet verecek 1500 yeni personel alımı yapmayı hedefliyoruz.”dedi.


Alımlarda Hangi Bölüm Mezunlarına Ağırlık Verilecek?

Bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen konu, bakanlığın teknik çalışma aşamasında üzerinde çalıştığı süreci yaşamakta. Konu hakkında gelişme yaşandığı takdirde, bu sayfadan tüm detaylar verilecektir.

56 yorum

Ne saçma bir eğitim sistemi

Ne saçma bir eğitim sistemi ne kalitesiz insanlar. Okumuş bakan veya farklı durumlara gelmiş insanların ASDEP alımları için yaptığı ankete bakın. İçinde İİBF gibi ne saçma bölümler var. Bu yazdıkları bölümler içinde sadece SOSYAL HİZMET alanında mevzuata dair tam anlamıyla eğitim verilmekte İİBF hangi dersi aldı aile ile alakalı saçmalık!!!! ASDEP E SADECE SOSYAL HİZMET UZMANLARI ALINMALIDIR

17.12.2017 - Ziyaretci

Elinizi Vicdanınıza Koyup Düşünün..

Kim görevi en iyi şekilde yerine getirecekse o bölümden alın.Piskolojik bir çalışmamı PDR ve Piskoloji, Sosyoloji mezunlarını alın..Uzmanlık mı İİBF mezunlarını alın.Çalışma sahada aktif olarak mı yapılacak o zaman Aile ve Tüketici Bilimleri, Ev Ekonomisi vs bölümlerinden alın..Hangisi ankette çok çıkarsa onu almak biraz saçma geliyor bana.

18.12.2017 - Ziyaretci

Saçma

İibf için saçma diyeceğine bence bir sertifikayla senin 4 yıl okuduğun bölümün eşdeğer tutulmasına yorum yapsaydın daha iyi olurdu.

22.12.2017 - Ziyaretci

Bu alana en uygun kadro

Bu alana en uygun kadro psikolojik danışmanlık ve rehberliktir insan psikolojisiyle yakından ilgilenir ve önleyici hizmetlerde yeterli uzmanlığa sahiptir

05.01.2018 - Ziyaretci

Sosyolog

Sadece sosyal hizmet değil sosyolog demek toplum demek sosyologunda görevidir..!

06.01.2018 - Ziyaretci

Adı üzerinde Sosyal Hizmetler

Adı üzerinde Sosyal Hizmetler Bölümü.. Herkesi kendi bölümüne atarsanız ne işsizlik kalır ne de bu bölümün derslerine konu ettiğiniz işinin ehli olmayan çalışanlar!! Alamıyorsan kapat bölümü de bizde mezun olup meslek sahibi olacaz diye umutlanmayalim.

06.01.2018 - Ziyaretci

asdep için en yetkin meslek sosyal hizmettir

sosyal hizmet dışındaki mesleklerin asdep formatına uygunluğu bulunmamaktadır.bu alanda staj deneyimleri ve çeşitli gerekli bilgi temelleri mevcut değildir.

16.01.2018 - Ziyaretci

ASDEP SOSYOLOJİ, SOSYAL

ASDEP SOSYOLOJİ, SOSYAL HİZMET VE PDR'NİN HAKKIDIR!

19.01.2018 - Ziyaretci

Komik mi bu şimdi?

Dalga geçiyorsunuz, değil mi? Şimdi bu anketin sonucu hangi imkanlarla belirlenecek? Çevresi çok olan, türlü yollara başvurup daha çok oy kullanan ya da sayıca çok olanlarla mi? Peki kalite? Bilgi birikimi? Sosyoloji mezunlarına zaten gerekli değerin onda birini bile vermiyorsunuz, üstüne aileyle ilgili can alıcı projelere alakasız bölümleri ekleyerek tuhaf bir rekabet ortamı oluşturuyorsunuz. Madem arkadaşından durmayacaksiniz, o halde niçin aile danışmanlığı diye bir kavramı hükümet olarak ortaya attınız? Sırf hükümet gerekli değeri vermiyor diye sağda solda kaçak Göcek çalışmak zorunda mıyız? AİLE DANİSMANLARİ bu görevde mutlak suretle yer almalıdır. Psikolojik desteği iktisat ya da aynı derecede alakasız bir bölüme birakmaniz hiç akıl karı bir hareket olmayacaktır.

19.01.2018 - Ziyaretci

tam bir saçmalik

bu nedir ya!! sacma sapan branslarin asdepe alinmasi oylaniyor adamlar ibfde aile veya danismanlkkla ilgili nasil bir egitim almis olabilir adamlarin gordukleri seyler hukuk muhasebe iktisat isletme vs vs dersler! bu alimlar yalnizca sosyoloji ve sosyal hizmetten alinabilir

19.01.2018 - Ziyaretci

İletişimciler

Lütfen iletişim Fakültesi mezunlarını da alın artık.

19.01.2018 - Ziyaretci

Sosyal Hizmet

Asdep Sosyal Hizmet Uzmanlarınin hakkıdır.

20.01.2018 - Ziyaretci

Çocuk gelişimlerin alımı

Çocuk gelişimcilerin alımı bu kadar az olmamali adil dagilim olmalı sayisi artmali cocuk gelisimcilerin

23.01.2018 - Ziyaretci

Puanı yüksek olanları alsanız başvuranlardan

Ayrıca birden fazla oy kullanabiliyor bir kişi düzeltirseniz sevinirim

24.01.2018 - Ziyaretci

Hak edene hakkını verin

Yani benim anlamadığım ibff mezunlarının böyle bir proje için ankete alınması nasıl bir mantıktır? Bu işi kimler yönetiyor? Uzman olmayan kişilerin eline çocuk oyuncağı yaptılar bu projeyi. Tek ricam hak eden insanları alın yeter, mülakatta torpil olmasın adam kayırma olmasın...

25.01.2018 - Ziyaretci