Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Rize'de Uygulamada...

ASDEP Rize'de Uygulamada...


Toplumun, ailelerimizin ve bireylerin mağduriyet ve sorunlarını tespit etmek, sosyal riskleri belirlemek, önleyici tedbirleri almak ve arz odaklı bir hizmet sunumuyla vatandaşlarımıza ulaşmak amacıyla planlanan ASDEP, (Aile Sosyal Destek Programı) ilimizde uygulanmasına başlanmıştır.

Bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Toplum Hizmetleri Daire Başkanlarından Ferhat ODABAŞI, Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Hayrullah KÖKEN, Uzman Yardımcısı Burak SARI ve Öğretmen Kader GÖKÇE, İl Müdürümüz İdris ALTUNTAŞ, İlimiz Merkez ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürleri ve Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) görevlilerinin katılımıyla 2015 ASDEP koordinasyon değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ASDEP kapsamında yapılan saha çalışmaları değerlendirildi. ASDEP görevlileri ilk deneyimlerini paylaştı. Yaşanılan teknik sıkıntılar üzerinde durularak yapılması gerekenler ve işleyiş hakkında bilgiler paylaşıldı.

Aile Toplum Hizmetleri Daire Başkanlarından Ferhat ODABAŞI, Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Hayrullah KÖKEN, Burak SARI ve Kader Gökçe’nin de katılımıyla Merkez ve ilçelerde görev yapan ASDEP çalışanları ile saha çalışması yapılması planlanarak toplantıya son verilmiştir.



Rize ASDEP uygulaması bu şekliyle başlamış oldu...


3 yorum

Asdep

Asdep kapsamında sosyal yardım ve inceleme görevlileri memur kadrolarına alınmalıdır.

16.03.2015 - Ziyaretci

asdep

katılıyorum ailelerle en fazla içli dışlı olan kişiler sosal yardımlaşma vakıfları ve çalışanları...

10.07.2015 - Ziyaretci

ÇOCUK GELİŞİMCİ

Gelişimsel riski olan çocukların saptanması, ailelerine danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, endişe duydukalrı konular hakkında ailelerin bilgilendirilmesi, gelişimsel açıdan risk faktörü olan çocuklara destek programlrının hazırlanıp gelişimsel takiplerinin yapılması açısından bu projede Çocuk Gelişimcisinin yer alması şart! kimse çocuğun gelişimini, çocuk gelişimcisi kadar iyi bilemez ve değerlendiremez. Çocuğun olduğu her yerde ÇOCUK GELİŞİMCİ!

19.11.2015 - Ziyaretci