Asdep | Konular | Kitaplar

Yeni Hükümetten ASDEP Ataması Beklentisi

Yeni Hükümetten ASDEP Ataması Beklentisi

Kurulan koalisyon hükümetinden ASDEP Projesi kapsamında kadroların onaylanarak 657 sayılı kanunan tabi memur alımı yapılması beklentisi artmış durumda...

Özellikle Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları , Sosyal Hizmetler mezunları, İMD Sertifikasına sahip olanlar ile Halkla İlişkiler mezunları bu atamaların artık yapılması gerektiğini ısrarla belirtiyorlar.

Yapılan ankette oy kullanan onbinlerce gencin ortak beklentisi, bu alımın daha fazla ertelenmemesi...

Türkiye'de artan nüfus oranının yanı sıra artan ailevi sorunlara da gerekli tedbirin alınmasını sağlayacak ASDEP Projesinin, partiler üstü bir memleket meselesi olduğunun altını da çizmek gerektiğini hatırlatalım...

Tamamen puan sistemi ile ve eğitim uygunluğunun değerlendirileceği bir alım sistemi, herkesin ortak kabulü olacaktır.

15 yorum

sosyal hizmet

tabi ki de sosyal hizmet mezunları alınmalı.. çünkü sosyal çalışmacılar bu konuda yetkin diğer bölümler ve özellikle sosyoloji bölümünün bu çalışmada olmaması gerekli. çünkü rapor yazamıyorlar ve atanmak için sadece çaba sarf ediyorlar..

25.08.2015 - Ziyaretci

Sayın sosyal hizmet uzmanı

Sayın sosyal hizmet uzmanı

Ortaya bir idda atıyorsanız iddanızı destekleyecek bir veriniz olsun. Sosyoloji Bölümü mezunlarının nasıl bölümü bitirdikleri hakkında en ufak bir fikriniz olmadığı o kadar belli ki.

06.09.2015 - Ziyaretci

İşsizlik iş ve meslek danışmanı

15 bin işsiz iş ve meslek danışmanı 3 yıldır aldığı eğitimi bilgisini tecrübesini aktarıp işsizlere yardımcı olup aynı zamanda da atanarak işsizlik oranını azaltmayı amaçlıyordu. Emeğimiz zayi olmasın artık diyoruz

16.09.2015 - Ziyaretci

iş koçları aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne atanmalı

Türkiye genelinde 60 iş koçuyuz aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü destekli çalışıyoruz canla başla engelli kardeşlerimizi destekli istihdam ediyoruz iş kurun göstermediği ilgiyi engellilerimize gösteriyoruz bize kadro verilmeli bizimde bir yerimiz masamız olmalı o zaman daha verimli olacaz buna inanıyoruz

17.09.2015 - Ziyaretci

Bu alana sosyal hizmet

Bu alana sosyal hizmet uzmanları sosyolog ve psikolog ataması yapılmalıdır . Çünkü günümüzde aile ve çocukla ilgili yeterli donanıma ve bilgiye sahip bunlardır. Eğer dezavantajlı çocuk ve ailelerin durumlarını iyileştirmek istiyorsak bu işin alanında eğitim almış mezunlara bırakılması gerekmektedir.

06.10.2015 - Ziyaretci

rapor yazamıyorum mi

Sosyoloji nin ne olduğundan haberin var mı senin rapor söyle dursun istatistiksel veriler sunulur önünüze

10.10.2015 - Ziyaretci

buradan herkese yalvarıyorum

buradan herkese yalvarıyorum lütfen iibf mezunlarını almayın mevzu para,fon değil insan. aile ve tüketici bilimleri,sosyal hizmetler,sosyoloji olsun ama lütfen bir sene de on milyon tane mezun veren lüzumsuz iibf ye kadro vermeyin ne gerek var gidip bankada çalışsınlar biz banka sınavına giriyor muyuz ????

11.10.2015 - Ziyaretci

Lisans çocuk gelişimi mezunları Asdepte!

4 yıl boyunca 0-18. Yaş aralığında her türlü çocukla ilgili eğitim aldık! Engelli çocuk ve ailesi + özel eğitim stajı
Hasta çocuk ve ailesi+ hastane stajı
Okul öncesi teorik+ staj
Kimsesiz çocuklar+ sevgi evleri staj
Aile danışmanlığı dersleri aldık .. Sosyal destek programı diyince ben iibf yi almalarına anlam veremiyorum! Amaç projenin verimli proje olmasın ise ve ölü bir yatırım olmasını istemiyorlarsa! Hükümet işi ehline vermeli! Lisans çocuk gelişimi Asdepte olmalı!

23.11.2015 - Ziyaretci

sayın sosyolog

Hem sosyoloji bölümünü bitirdim hemde sosyal hizmet bölümünü bitirdim.. ikisi de örgün.. sosyolojinin boş beleş bir bölüm olduğunu anladım (EĞİTİM SİSTEMİ OLARAK) .. çok iyi bir iddia verdim BENCE :)
not: ki sana da öneririm bu bölüm bi şeye yaramıyor..

23.11.2015 - Ziyaretci

sayın sosyolog

Hem sosyoloji bölümünü bitirdim hemde sosyal hizmet bölümünü bitirdim.. ikisi de örgün.. sosyolojinin boş beleş bir bölüm olduğunu anladım (EĞİTİM SİSTEMİ OLARAK) .. çok iyi bir iddia verdim BENCE :)
not: ki sana da öneririm bu bölüm bi şeye yaramıyor..

23.11.2015 - Ziyaretci

Okul oncesi lisans

Okul oncesi lisans mezunlarida bu programa dahil degil mi ?

07.12.2015 - Ziyaretci

Sosyal Hizmet Bu Birim İçerisinde Kesinlikle Olmalı.

Sosyal Hizmet Bu Birim İçerisinde Kesinlikle Olmalı. Buna alana yönelik eğitimide alamakta olduğumuz ve aile olgusununda toplumla direk alakalı olduğundan kesinlikle sosyal hizmet bölümü mezunlarının bu programda yer alması gerekmektedir.

14.12.2015 - Ziyaretci

Evet Kesinlikle katılıyorum .

Evet Kesinlikle katılıyorum . Artık bu bölüm okuyanlara verilen hem pratik hem lisans bilgisi yeterli olacaktır

27.01.2016 - Ziyaretci

.

Rapor yazamıyorlar dediğin sosyologların tez raporlarına bir göz atsanız keşke. Sosyolog ne demek birde bunun manasını öğrenin. Mantıksiz iş yapmayın. Asdep sosyoloji psikoloji ve sosyal hizmetin ortak alanıdır. Aksi iddia edilemez. Bir toplum bilimci olarak böyle düşünüyorum.

06.01.2018 - Ziyaretci

COCUK GELISIMCI VE SOSYAL HIZMETLER VE SOSYOLOJI, PDR OLMALI

cocuk gelisimi herkes okul oncesi bolumu karistiyor ayni bolum degildir cocuk gelisim saglik bolumudur okul oncesi ise egitim bolumudur 0.18 yas arasi kapsar cocuk gelisim bolumu okul oncesi bolumu ise 0.6 yas kapsar oyuzden cocuk gelisimci yer almali her bolumun ayri gorevleri var
herkesin gorevi ayri oldugu icin ilk basta cocuk gelisimci sosyal hizmet pdr sosyolog aile tuketici olmali

18.10.2018 - siyahkedi