Asdep | Konular | Kitaplar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Eğitimler Devam Ediyor

SYD Vakıflarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Eğitimler Devam Ediyor






Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları çalışanlarına yönelik 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen aylık işlemleri verilen aylıklara ilişkin Genel Müdürlüğümüzce Kızılcahamam’da düzenlenen eğitim faaliyetlerinin ikinci bölümü tamamlandı.



Sosyal Yardımlar Genel Müdür Vekili Sayın İslam Emiroğlu eğitim faaliyetleri dolayısıyla yaptığı açılış konuşmasında Devletle Millet arasındaki kaynaşmada sosyal yardımların rolüne dikkat çekerek Vakıf çalışanlarına burada çok önemli görevler düştüğünü söyledi.



Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Cemalettin Çogurcu da son 4 yılda sosyal yardım alanında Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.



Şu ana kadar 1000 Vakıf çalışanın katıldığı faaliyetlerde mevzuat eğitimleri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünde görevli Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanları tarafından verilirken, Bütünleşik Sosyal Yardım Sisteminde geliştirilen 2022 Modülünün son kullanıcı eğitimleri ise TÜBİTAK yazılım ekibi tarafından gerçekleştirildi.



Eğitim faaliyetlerinin son bölümü ise 500 SYD Vakfı çalışanın katılımı ile 31 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek.



2022 Sayılı Kanuna Göre Yürütülen Aylık İşlemlerine İlişkin Süreç







08.06.2011 tarih ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen aylık işlemleri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü eliyle yürütülmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilmiştir.



Bununla birlikte 11.10.2011 tarih ve 662 sayılı KHK ile muhtaçlık kararlarının alınması görevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına verilmiştir.



Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz TÜBİTAK işbirliğinde 2022 sayılı Kanuna göre yürütülen işlemleri Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine aktarılması, iş süreçlerinin düzenlenmesi ve mevzuata yönelik çalışmaları yürütmeye devam etmektedir.



Bu çalışmalar kapsamında, muhtaçlık kararının alınması ve aylıkların bağlanmasına ilişkin tüm iş ve işlemler SYD Vakıfları tarafından yerine getirilecektir.