Asdep | Konular | Kitaplar

"Zihin Engelinin Nedenleri" :Makale:

Makale: "Zihin Engelinin Nedenleri"

"Zihin Engelinin Nedenleri" Araştırması

ÖRNEK ARAŞTIRMA ÇALIŞMASI İNCELEMELERİNDE DİKKAT EDİLECEK TEMEL NOKTALAR ( MAKALE )

1 - Makalenin Adı : Zihin Engelinin Nedenleri

2 – Problem Durumu : Zihin engeli kalıtım yoluyla mı yoksa doğuştan sonra mı meydana gelir

3 – Amaç : Araştırmanın amacı zihin engelinin ortaya çıkma nedenlerini araştırmak ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktır.

4 – Yöntem : Araştırma başında zihin engeli hakkında bilgi verilmiş ve bu nitel örneklerle açıklanmıştır.

4 – (a) Araştırmanın Deseni : Araştırmanın deseni / modeli belgesel araştırma grubuna girmektedir çünkü var olan bilgiye internet üzerinden ulaşılmıştır.

4 – (b) Evren Örneklem : Araştırmanın evreni Zihin Engelinin nedenleridir.Evrene bağlı örneklem grubu ise zihin engeline neden olan faktörlerin yazılması ve bu faktörlerin engeli ne derece tetiklediği hakkında bilgi vermektir.

4 – (c) Araç : Araştırma bir gazetenin köşe yazısından alıntıdır.Araçların geçerlik ve güvenirlik çalışmaları yapılmıştır.

4 – (d) Analiz : Yapılan araştırmada Zihin Engeline hangi etmenlerin neden olduğu hakkında yeterli bilgi toplanmış ve bunların en aza indirgenmesi konusunda tavsiyeler verilmiştir.

5 – Araştırmanın Bulguları Ve Yorumları : Araştırma bulguları anlaşılır bir şekilde sunulmuştur.Bulguların açıklanmasındaysa bir tutarlılık söz konusudur.Bulguların ifade edildiği cümleler ise anlaşılır düzeydedir.

6 – Araştırmanın Sonuç Tartışma Ve Önerileri : Araştırma bulgularına dayalı olarak sonuç açık bir şekilde verilmiştir.Araştırmanın sonucu zihin engelinin büyük bir kısmı doğuştan meydana gelse de sonra ki yaşantılar sonucunda da çeşitli felç ya da travma gibi doğuştan sonra da oluşabilmektedir.

7 – Sunum Raporlaştırma : Araştırma da verilen bilgiler belli bir düzen içinde sunulmuştur.Doğrudan bilgi aktarımı yapılmıştır.Yapılan bilgi aktarımı ise uygun şekilde yapılmıştır.