Asdep | Konular | Kitaplar

MEB Taşra Rotasyonunu Yine Erteliyor...

MEB Taşra Rotasyonunu Yine Erteliyor...



Öğretmenlerin rotasyon beklentisi ikinci kez hayal olmak üzere...

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatına yönelik uygulamayı düşündüğü rotasyonu ikinci kez erteleyebilir.

Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin merakla beklediği rotasyon konusu ve yönetmelik sendikalarında görüşü alınarak yeniden dizayn edilelecek.

Taşra Teşkilatının rotasyonunu ve görevde yükselmesini içeren yönetmelik İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve Müsteşar Bey'e sunulmuştu.

Geçtiğimiz yıl okulların dönüşümü ve yeni eğitim sistemi uygulamaya konulduğu için taşra teşkilatı rotasyon uygulaması ertelenmişti.

MEB'de Bakan değişikliği sonrasında üst düzey kadrolarda ki belirsizlik işlerin aksamasına ve yavaşlamasına neden oluyor. Yine bunun yanında Yönetici Atama Yönetmeliğinin uygulanamaz bir şekilde çıkarılması Nabi Hoca'yı sıkıntıya soktu. Yönetici Atama Yönetmeliği yeniden hazırlanıyor. Yönetici Atama Yönetmeliğini hazırlayan ekibin , Taşra Teşkilatı Yönetici rotasyonunuda hazırladığı düşünülürse " Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içer" atasözünde olduğu gibi Bakan Bey , bu yönetmeliğe onay vermeyebilir.

Bakanlık Kurmaylarından aldığımız bilgilere göre Taşra Teşkilatı Rotasyonu ve yönetmeliğin çıkarılması çok zor gözüküyor.

Rotasyon uygulamasının Haziran , Temmuz aylarında yapılacağı düşünülürse , Bakanlığın 2-3 ay içerisinde hem yönetmeliği çıkarıp hemde uygulaması çok zor gözüküyor.

Şayet bu kadar kısa süreye rotasyon uygulaması sığdırılırsa işte o zaman binlerce mağdur yönetici ortaya çıkar.

Bakanlığın bu konuda Taşra Teşkilatı yöneticilerini rahatlatan menfi yada müsfet bir açıklama yapması taşra yöneticilerini rahatlatacaktır