Asdep | Konular | Kitaplar

Sosyal Çalışmacı Nedir? Özlük Hakları Nelerdir?

Sosyal Çalışmacı Nedir? Özlük Hakları Nelerdir?


Kamu ve özel sektörde istihdam edilme imkanları bulunan sosyal çalışmacılar, bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil “Sosyal Çalışmacı” unvanlı kadrolarda da görev alabilmektedirler.

Sosyal Hizmetler Yüksekokulu mezunu olan "Sosyal Çalışmacı" unvanlı personel, görev yaptıkları kurumların görev alanıyla da ilişkili olarak; engelli, yaşlı, korunmaya muhtaç olan, yoksul, hasta, işsiz, suçlu ve benzeri grupların sorunlarının çözümüne yönelik görevleri yerine getirirler.

Sosyal Çalışmacılar; Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurumların merkez ve taşra teşkilatlarını çeşitli birimlerde çalışabilmektedirler.

Maaşları

Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar arasında yer alan “Sosyal Çalışmacı” unvanında görev yapan personelin aylık ücretlerinin belirlenmesinde, bu hizmet sınıfı için belirlenmiş ek gösterge ile zam ve tazminatlardan ilgili personel için geçerli olan rakamlar ve oranlar kullanılmaktadır.

Sosyal çalışmacıların kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapmaları durumunda ise, görev yapılan yerlere göre belirlenmiş ek özel hizmet tazminatından yararlanmaları söz konusu olabilmektedir.




"Sosyal Çalışmacı, sosyal çalışmacıların özlük hakkı, Sosyal Hizmetler Yüksekokulu mezunu" bitti...

1 yorum

Sosyolog

Sosyolog ların da sosyal çalısması olarak atanması gerektiğini ve bu şekilde atanmaları onlara bir Lütüf değil , gerçekten hakları olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde sosyologlara önem verilmiyor , maalesef ülkemiZin sosyal topyekün zararına olmaktadır

26.10.2014 - Ziyaretci