Evde Bakım Maaşı Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?
Evde bakım maaşı özellikle engelli bir çok kişi için devlet tarafından hazırlanan ve sürekli her ay engelli kişilere verilen evde bakım parasıdır.

Ücreti özellikle 2013 sonuna kadar 699 tl civarında olan bu rakam devlet tarafından evde engelli bakımı kapsamı altında ödenen bir ödenek olarak bilinmektedir.
her yıl enflasyon oranında artmaktadır.
Devletimizin bu konulara eğilimli olması ve öncem vermesi tabi Türkiye şartlarına göre çok önemli bir durum.
Dolayısı ile % 90 engelli bir kişinin zaten ayağa kalkma durumu yoktur.
Bakım Maaşı
Çalışmayı istese de engeli ona izin vermeyecektir. Dolayısı ile bu engeller devlet tarafından göz önünde bulundurularak bir ücretlendirme hazırlanmış ve bu ücretlendirme de evde bakım maaşı olarak engellilere verilmektedir.
Evde bakım maaşı alabilmek için kişinin öncelikle raporunun olması gerekmektedir.
Raporunun olması ve bu engelini ispatlaması ile birlikte devlete başvuru yaptığında kendisine evde bakım maaşı bağlanır.
Ancak bu durum şöyle açıklanmaktadır. Özellikle evde bakım maaşı engelli kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından belirlenmekle birlikte ayrıca da kişi başı olarak maaş bağlanması da sağlanmaktadır.
Özürlü Maaşı
Özürlü ve engelli olan durumunu özellikle rapor ile ispatlaması durumunda bu maaşa hak kazanan kişiler hayatları boyunca devlet tarafından yapılan yardımlar ile birlikte bir yaşam süremeye çalışmaktadır.
Evde bakım maaşı ile ilgili olarak ücretlerin biraz daha yükselmesi aslında çok daha iyi olabilir bu konuya devletin el atması ve incelemesi önemli olup daha duyarlı olunması ve işgücünü kaybetmiş kişilere yardım edilmesi ve giyecek yiyecek yardımı da yapılması çok önemlidir.
Evde Bakım Maaşı Almak
Özellikle iş gücünü kaybetmiş kişiler veya doğuştan engelli kişiler aldıkları rapor ile birlikte devlete başvuru yaptıklarında özellikle devlet tarafından evrakları incelenmekte ve ihtiyaç duydukları bu evde bakım maaşı uygulaması artık başlamaktadır.
Kişilerin kendi sorumlulukları ve bakmak zorunda oldukları kişiler de olduğunu düşündüğünüzde durum gerçekten oldukça zorlanmaktadır.
Zaten bakıma ihtiyacı olan kişinin birde bakmakla zorunluluğu olduğu kişiler olduğunu düşündüğünüzde özellikle daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu da anlamamak elde değildir.
Bu konular ile alakalı belli kanunlar bulunmakta ve devlet tarafından özellikle dikkat edilmesi ve uygulanması gereken de bir çok durum vardır.
Devletin bu konular üzerinde duyarlı olması durumunda engelli kişiler daha çok rahat edebilir ve evde bakım maaşı olarak da belki başka yardımlar sağlanabilir.
Bu konuda duyarlı olunmalı ve dikkatli olunmalıdır
Bu miktarlar 6 ayda bir güncellenmektedir. Bu değişimi takip etmek gerekir...
"evde bakım maşı için gerekli prosedür, evde bakım parası miktarı, evde bakım parası müracaat, evde bakıma hak kazanma" anlatıldı...
Bu konuda da bir çalışmanız olursa, Size sonsuz teşekkür ederiz.
Sayın Yetkililerimiz. % 99 özürlü kişiler olarak Değerli Bakanımızdan önemle düzetilmesini rica ettiğimiz bir konu şudur.
Sn. Bakanım aklı başında karar verme iradesine sahip, % 90 özürlüler olarak bu bakım parasını bizim elimize vermenizi rica ediyoruz,
Çünkü biz kendizi kim bakmasını istersek, araştırıp bize en iyi bakacak bakıcımızı bulup, onlara kendimizi onlara baktıralım istiyoruz.
Bulduğumuz aile veya kişiler, bizim memnuniyetimize veya tercihimize göre, ister 6 ay, ister 2 iki sene, gönlümüz nereyi istese, bu bakım aylığı ile daha iyi şartları araştırıp, orada yaşamak istiyoruz.
Bu konuda Bakanımızdan tek beklentimiz, bakım aylığını hak kazanmış, bizim gibi iradesi elinde olan, kişilerin bakım aylığını, özürlünün kendisine verip, bakıcı değiştirme hakkına sahipsin denilmesi istiyoruz.
Bu uygulama, özülünün hem bakım kalitesini yüksektecektir, hemde özürlüye ailen tarafından bakılmaya mecbursun, bakım sıkıtısını kaldıracaktır.
Diğer öneli bir konu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, sertifikalı bakıcı aile veya bakıcılık yapan elemanları, aylık, yıllık veya günlük, ücreti özürlü bakım aylığından ödenecek şekilde, eleman bulunmasını sağlıyacak bir birimin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün idaresinde, acilen kurulması, biz özürlüler için hayati önem taşımaktadır.
Sayın Değerli Bakanım aklı başında özürlü olarak, bu bakım aylı, elimize verilip, bakıcıya karşı bizler istediğimiz an, nerde nasıl diye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, korunup kollanırsak, bizim tüm sorunumuzu halletmiş olursunuz.
Bu uygulama özürlü konusunda, hem devletin yükünü azaltır, hem aklı başında olan engellinin bakım kalitesini yükseltir.
Ailemizde bir rahatsızlık olsa, devlet bizi bir bakım evine götürecek diye korkudan aklımız başımızdan gidiyor.
Dört duvar arasında ye iç yat olan, bir bakım evine gitmeyi asla istemiyoruz.
Devletin bu konular üzerinde duyarlı olması durumunda, engelli kişiler daha çok rahat edebilir ve evde bakım maaşı olarak da belki başka yardımlar sağlayabilirse bizler başka bişey istemeyiz.
En derin selam ve saygılarımızla.
10.12.2012 - HAMZA ve MEHMET - KARDAŞ