Asdep | Konular | Kitaplar

Aile Sosyal Destek Uzmanlığı Sistemi Kurulacak

ASDEP Projesi henüz Hükümet tarafından devreye sokulmadı. Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Sosyal Destek Uzmanlığı Sistemi üzerinde çalışıyor.

Konu hakkındaki açıklamalar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yapıldı.


Gaziantep'te konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ihtiyaç sahibi vatandaşların gelip başvuru yapmadan sorunların yerinde tespit edildiği, yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını söyledi.

Bakan Şahin Aile Sosyal Destek Uzmanlığı Sistemi hakkında şunları söyledi:

"Yani bir mağdur varsa, vakfa gidiyor, valimize gidiyor, kaymakamımıza gidiyor.

Başbakanımızın söylediği çok önemli bir şey var. 'Siz bulacaksınız. Kimsenin gelip başvurmasına gerek kalmayacak' diyor.

Bu Aile Sosyal Destek Uzmanlığı, aile hekimliği gibi koruyucu bir model. Gidiyoruz aileleri kendimiz buluyoruz. O ailenin bütün ihtiyaçlarını ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını, hukuki ihtiyaçlarını, psikolojik ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Çıkartılan analiz neticesinde de ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz”.

“Koğuş Sistemi Kalkacak”

Bakan Şahin, 2014'te koruma altında olan çocuklarla ilgili olarak koğuş sisteminin sona ereceğini açıkladı. Sevgi evi, çocuk evi, koruyucu aile ve evlat edindirme sistemiyle her çocuğun bir ailesi olacağı bir yapıyı hayata geçireceklerini anlatan Şahin, ''O yüzden geçen hafta sayın valilerimizin eşlerini gönül elçisi olarak Sayın Başbakanımızın eşiyle bir araya getirdik. Onların da himayelerinde ve takibinde çocuklarımızla ilgili bu değişim, dönüşümün takipçisi olacağız'' dedi.

“Sosyal Medya Konusunda Önlemler Alınmalı”

Bakan Fatma Şahin, sosyal medyanın terör örgütü tarafından farklı şekillde kullanıldığı yönünde gazetecilerin sorusuna şu cevabı verdi;

“Terör örgütü, sosyal medyayı çok farklı yönde kullanmakta. Ama çocuklarımız ve gençlerimiz açısından sosyal medya önemli bir iletişim alanıdır. Doğru bilgilerin analiz edilmesi gerekmektedir. Ve özellikle annelerin ve babaların sosyal medyadan çocuklara ve gençlerimize gelen bilgileri iyi bir şekilde analiz edeceği bir sistemi de hayata geçirmemiz gerekmektedir. Biliyorsunuz okul yakıyorlar. Biz sürekli okul yapıyoruz ama onlar okulları yakıyorlar. Çünkü okullar yapılıp bölge kalkındığı zaman ve cahilliğin biteceği zaman terörün biteceğinden endişe ediyorlar ve okulları yakıyorlar. Okulları yakarak cahiliyetten belenen bir anlayışla yollarına devam ediyorlar. Sosyal medyadaki tehlikeye karşı bir önlem almamız gerekiyor. Şu bir gerçek ki; biz açık bir topluma gittik. Halk artık hizmet nereden gelecek, bölge nasıl kalkınacak, kim ne yapıyor, kim onlar üzerinden siyaset yapıyor, kim onlar üzerinden nemalanıyor, kim onlar için çalışıyor, tüm bunları net bir şekilde görüyor”.

“Bölgeye 40 Aile Destek Merkezi Açılacak”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin doğu ve güney doğu bölgesi için planlanan Aile Destek Merkezi hakkında bilgi verdi. Bakan Şahin, “Ben bütün Türkiye’yi geziyorum. 15 gün önce Diyarbakır Silvan’da aile toplum merkezimizi açtık. Şu anda bölgede 40 tane merkez açıyoruz. Kadınlarımız gençlerimiz çocuklarımız için burada bizim belediyelerin sağladığı sosyal tesis imkanlarını orada belediyelerin niyeti farklı oldu için sağlayamıyor ve bu ihtiyaçları sosyal devlet olarak biz sağlıyoruz. Bu tehlikelerin hepsini yönetmemiz gerekiyor. Gerekli tedbirleri hem bizim bakanlığımız, hem ilgili bütün bakanlıkların yapması gerekiyor. Ama en önemli görev ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarına gelen bilgileri çok iyi kontrol ve analiz etmesi gerekmektedir. Burada kadına ve anneye çok iş düşüyor. Bu yüzden de kadınlarımızın eğitimi son derece önemlidir. Bilgiyi kullanmak çok önemli, kadının teknolojide daha güçlü olmasıyla ilgili de eğitimi sağlamaya çalışıyoruz. Bilirseniz, kontrol edersiniz. O yüzden ailelerin ve annelerin gelen bilgilerin çocukları nasıl etkileyeceğini sorgulayan bilinçli bir anne babaların bu sorunun çözümünde büyük etkisi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Bedelli Paralarının Nasıl Kullanılacağı Belli”

Bedelli askerlik konusunda da kısa bir açıklama yapan Bakan Şahin, “Bedelli askerlikle ilgili yönetmelik çıktı. Yönetmelikte bedellinin nasıl kullanılacağı madde madde hazırlandı. 3 yıllık bir kullanma planı hazırlandı. Burada şehit yakınlarımız için, gazilerimiz için, şehitliklerimiz için ve engellilerimiz için nasıl kullanacağımız ve parayı nasıl harcayacağımız bellidir. Bu konuda herkes rahat olsun.” şeklinde konuştu.

Tarihi Kalede İnceleme Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçtiğimiz hafta girişindeki köprüsü yıkılan Gaziantep Kalesi’nde inceleme yaptı. Bakan Şahin, Vali Erdal Ata’dan kalenin son durumu hakkında bilgi aldı.

“Atalarımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

Antep'e ''Gazi'' unvanı verilmesine de değinen Bakan Şahin, şöyle devam etti: ''İki gazi burada birleşmiştir. Bir gazi şehrimiz vardır, bir de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz. Biz bu bilinçle, tarihten gelen bir mirasla bugün geleceğimiz için çalışıyoruz. Ama geçmişimizle de övünüyoruz. Geçmişimizi çocuklarımıza iyi anlatmamız, gençlerimize iyi bir vizyon çizmemiz lazım. 25 Aralık'ın hem şehrimizde hem de bütün Türkiye'de ikinci bir Çanakkale olduğunu ikinci bir Plevne olduğunu her yere anlatıyoruz”.

4 yorum

aile danışmanlığı sertifikası

aile danışmanlığı sertifikası sosyoloji psikoloji vs gibi bölümlerin ders müfredatınd olsa

30.01.2013 - Ziyaretci

aile danışmanlığı

Aile Danışmanlığı Sertifikasına sahip olup ben bu sistemin içinde yer alamayacak mıyım?

09.02.2013 - elif_esk

aile danışmanlığı

Evet aile danışmanlığı sertifikası olanların kesinlikle bu kadroda yer alması gerekli. aldığımız sertifikalarla bu kadroyu en fazla hak edenler aile danışmanları...

26.07.2013 - Ziyaretci

nasıl hakkınız olduğunu iddia

nasıl hakkınız olduğunu iddia edebiliyorsunuz sadece 450 saatlik bir sertifikayla mı yoksa 130 saatlik mi? bu sertifika programları insanları geliştirir doğru ama temeli olmalı mesleki alt yapısı. önce branşta uzmanlaşıp ardından ekstraları alın lütfen. aile danışmanlığı sertifikası bugün bir hemşirenin de elinde var sosyoloğunda psikoloğunda hepsi aynı yetkinlikte öyle mi? bunlar teoride böyle görünse de pratikte branş dışı olanların ne büyük hatalar yaptığını ve maalesef branşlıları nasıl ciddi zanlar altında bıraktıkları ve üstüne branşlılara ciddi bir iş külfeti getirdiklerini çok çok çok iyi yaşıyoruz. herkes kendi işini yapsın artık.

03.10.2013 - Ziyaretci