Asdep | Konular | Kitaplar

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün Mevcut Projeleri

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün Mevcut Projeleri


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında faaliyet göstermekte olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün şu anda yürürlükte olan sosyal projeleri


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün Mevcut Projeleri



SOSYAL YARDIM ALANINI DÜZENLEMEYE YÖNELİK “REFORM” NİTELİĞİNDEKİ PROJELER

Yoksullukla mücadele alanında hizmet veren Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, sosyal yardım uygulamalarıyla gelir dağılımının iyileştirilmesi ve toplumsal refahın düzeyinin yükselmesinde önemli rol oynamaktadır.


SYGM, 3294 sayılı Kanunun hedef kitlesinde bulunan sosyal güvencesi bulunmayan fakir ve muhtaç vatandaşların temel ihtiyaçlarının (gıda, yakacak, barınma, sağlık, eğitim gibi) karşılanmasına yönelik sosyal yardımlar ile çalışabilir durumda bulunan vatandaşlarımızın üretken hale getirilmesi yönünde proje destekleri vermektedir.



Sosyal yardım uygulamalarında insanı merkeze alan bir anlayışla hizmet veren SYGM bu uygulamaları daha etkin hale getirmek adına çeşitli projeler yürütmektedir.

Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığı (Mülga Devlet Planlama Teşkilatı) tarafından onaylanarak Bütçede gerekli kaynağın tahsis edildiği veya SYGM’nin bizzat kendi kaynakları ile yürüttüğü projeler öne çıkmaktadır.


SYGM tarafından hayata geçirilen ve yürütülmekte olan projeler şunlardır:




1. Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi (Çalışmaları Devam Etmekte)

2. Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS)

3. Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülünün Geliştirilmesi Projesi (Çalışmaları Devam Etmekte)

4. Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Bir Nakit Sosyal Yardım Programı Geliştirilmesine Yönelik Araştırma Projesi

5. Türkiye’de Uygulanan Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları Programı’nın Değerlendirilmesi Projesi (Çalışmaları Devam Etmekte)

6. Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Projesi

7. Ücretsiz İnternet Telefonu Projesi

8. SYGM- TOKİ “Sosyal Konut” Projesi


"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projeleri, sygm projeleri, sygm reform projeler" anlatıldı.

1 yorum

SORUNLARA KURUMLARLA ÇÖZÜM BULUNMALI

Sayın Başbakanım ve Bakanlarım.
Önce en içten selam ve saygılarımızı yolluyoruz.
Bizlerde engelli kişiler olarak şu tercübemizden emin olarak diyoruzki.
Bu milletin sorunlarına en köklü çözüm, önce acil sorunlar tesbit edilecek, sonra bu sorunun adı konulup, bu sorunların çözümü adına,resmi kurumlar kurulması, sorunların çorap söküğü gibi çözüleceğine inancımız tamdır.
Her sorun ve ihtiyaç konusunda, kurumları ile organize olup kurumlaşmış bir devlet, milletin devletiyle yek vucut olmuş demektir. Bu irade milletimizde kabul görmes; milli birlik ve beraberliğimizin herşeyden daha gerekli varlık nedemiz yapar.
Örneğin, Ülkemizde bu gün 5 milyon 65 yaş üzeri sağlıklı evli veya yalnız yaşlımız var.
Bakanlığımız bu yaşlılarımıza yönelik, çok çok aylık vermek yerine, " yaşlılara hizmet" adında belediyelerce bir kurum kurulsa, bu daha yararlı olur.
Bu kurum yaşlıların evlerine, ev ev gidip,günlük yemeğini yapıp, sobasını ev temizlğini çamaşırı yıkansa, bu yaşlılar çocuklarının yardım ve desteğine asla ihtiyac duymadan çok huzurlu ve mutlu yaşarlar.
Bu hizmetin üçretinide yaşlısına bakmakla sorumlu yakınlarının gelirinden tahsil edilirse, tüm dengeler yerli yerince oturur.
En derin Selam veSaygılarımızı Yolluyoruz.

HAMZA KARDAŞ ve MEHMET KARDAŞ.

05.01.2013 - Ziyaretci