Asdep | Konular | Kitaplar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan İstihdam Çalışması

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan İstihdam Çalışması

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Denizli Şubesinde yapılan çalışmalar takdir topluyor...


Sosyal Yardım – İstihdam bağlantısının güçlendirilmesine yönelik geçtiğimiz günlerde Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından başlatılan çalışma başarıyla devam ediyor.



Sosyal yardım – İstihdam bağlantısının güçlendirilmesi amacıyla Denizli SYD Vakfı ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolün ardından işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar sonucunda 1 ay içerisinde sosyal yardım alan 7 vatandaşımız işe yerleşti.



Bunun yanı sıra Denizli SYD Vakfı ile İŞKUR ile imzalamış oldukları protokolü geliştirerek sosyal yardım alan vatandaşlarımızın istihdam piyasasına katılımları kolaylaştırılması için yeni adımlar attı.



Bu kapsamda Vakıftan sosyal yardım alan vatandaşlarımızın istihdam piyasasına erişiminin kolaylaştırılması amacıyla İŞKUR tarafından bir adet “İş ve Meslek Danışmanı” Vakıfta daimi olarak görevlendirildi.



Ayrıca sosyal yardım alırken işe yerleşen 3294 sayılı Kanun kapsamındaki vatandaşlarımızın en az 6 ay çalıştıktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam etmeleri durumunda verilen “Yakacak Yardımı”na ilaveten “Eğitim Materyali” yardımının da yapılması kararlaştırıldı.



Bilindiği üzere Denizli SYD Vakfı tarafından sosyal yardım alan vatandaşlarımızın istihdam piyasasına katılabilmelerinin sağlanması amacıyla sosyal yardım alan ilgili vatandaşlarımıza yönelik hâlihazırda;



Söz konusu iş görüşmesine gitmesi için gereken yol parası (azami 4 kere) Vakıf tarafından karşılanması,



İşbaşı yapıldıktan ilk maaşın alımına kadar olan süreçte, İŞKUR’un bildirimi üzerine kişiye asgari ücretin brüt tutarının 1/3’ü (326 TL) kadar yardım verilmesi,



İşe düzenli olarak devam edilmesi durumunda ilk kışta kömür yardımı yapılması,



İşe yerleşilmesi durumunda gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderlerin Vakıf tarafından karşılanması hizmetleri veriliyor.