Asdep | Konular | Kitaplar

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programı




Sağlıkta Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği


Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği


Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği
Sertifikasyon Programı
......................................................................




11/08/2005 tarihli ve 25903 sayılı Resmi Gazete’de (RG) yayımlanan “Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği” ve 18/11/2006 tarihli ve 26350 sayılı RG’de yayımlanan “Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine ve Sertifikalandırılmalarına Dair Tebliğ” çerçevesinde sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesi çalışmalarında ulusal standardizasyonun sağlanması amacıyla ‘Hastane Enfeksiyonları Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programları’ düzenlenmektedir.


Sertifikasyon programlarına aynı Tebliğ 9 uncu maddesine uygun olarak bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler [hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı bölümü) ve hemşirelik yetkisi almış ebeler] katılabilmektedir.


2013 yılının birinci Sertifikasyon Programı 06 Mayıs- 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.



Adaylar başvurularını Ek-1’de sunulan Başvuru Formunu diploma fotokopileri ile birlikte İl Sağlık Müdürlüklerine teslim etmek suretiyle yapacaktır.


Başvuru Formlarının adaylar tarafından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve Kurum Amiri tarafından onaylanması gerekmektedir; ilgili imzaların veya bilgilerin eksik, diploma fotokopisinin eklenmemesi durumunda başvurular kabul edilmeyecektir.



Başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince değerlendirilecek olup uygun şartları taşıyan adaylar en geç 10 Nisan 2013 tarihine kadar Bakanlığımıza bildirilecektir. Müdürlüklerce değerlendirilmeye alınmayan şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.


Bu itibarla Müdürlüğünüzce, ilinizde bulunan kamu, özel, üniversite tüm yataklı tedavi kurumlarına gerekli duyurunun yapılarak kurum amirlerince onaylı başvuru formlarının, diploma fotokopilerinin toplanması; tüm başvuruların (kamu, özel, üniversite, askeri) muhafaza edilerek anılan Tebliğ hükümleri ile Ek-2’de sunulan ‘Başvuruların Değerlendirilmesine İlişkin Esaslar’ çerçevesinde değerlendirilmesi ve uygun bulunan adayların 23 Mart – 10 Nisan 2013 tarihleri arasında Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi’ne (ÇKYS) işlenmesi gerekmektedir.



ÇKYS, 11 Nisan 2013 tarihi itibarı ile kapatılacak olup bu tarihten itibaren anılan döneme ait başvurular kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda uygun sürede başvuruların yapılması önemlidir.