Asdep | Konular | Kitaplar

Aile Hekimine Para Ödemeyin...

Aile Hekimine Para Ödemeyin...

Bakan açıkladı: Kesinlikle sağlık ocaklarında aile hekiminize gittiğinizde ücret ödemeyin...

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 1 Temmuzdan itibaren uygulamaya geçecek Aile Hekimliği randevulu sistem kapsamında, hastalardan kesinlikle ücret alınmayacağının altını çizdi.

Ücret alınacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Tahlillerin laboratuara gidiş gelişlerdeki ücretlendirmeler daha önce Aile Hekimlerimizin maaşlarından kesiliyordu.

Onu Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz karşılayacak. Herhangi bir hastamızdan ücret alınması söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

6 ay sonra yüzde 90 verim alacağız

Bursa'da katıldığı bir program sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakanı, Aile Hekimlerinin randevu sistemine geçmesiyle ilgili soruları cevapladı.

Bakan Müezzinoğlu, yeni sistem hakkında şu bilgiyi verdi: “Medeni bir dünyada ve iletişimin üst düzeye çıktığı bir noktadayız.

Hekimimizden verimli istifade edebilmek adına hastalarımız, zamanlarını doğru planlı yapmak adına Aile Hekimlerinde telefon ya da internet aracılığıyla randevu alabilecek.

Aile Hekimlerimizin önünde sabahtan 25 kişinin olması, 25 kişinin en az 20'sinin zamanının saatlerce heba olması anlamına geliyor.

Amacımız kimseye haksızlık etmek değil. Aksine vaktini iyi kullanan hastanın zaman hakkını planlayan bir uygulamadır.

Bunu Kamu hizmetleri birliğinde yapıyoruz. Yüzde 75 oranında başarı sağladık. 6 ay sonra çok iyi oturmuş, en az yüzde 90 verimli çalışan bir sistem kuracağız.

Aile Hekimlerinden hizmet alacak insanlarımız da bundan son derece memnun kalacaktır."

Halk Sağlığı Müdürlükleri güçlendirilecek

Bir başka soru üzerine Bakanı Müezzinoğlu, Halk Sağlığı Müdürlükleri ile İl Sağlık Müdürlüklerinin birleşmeyeceğini ifade etti.

Halk Sağlık Müdürlüklerinin güçlü bir yapıya kavuşmasını istediklerini belirten Bakanı Müezzinoğlu şöyle devam etti: "Türkiye artık sağlık hizmetleri sunumunda çok önemli bir mesafe aldı.

Bunun standardını korumak ve geliştirmek için planlar yapıyoruz. Bu kapsamda önemsememiz gereken ‘Koruyucu Sağlık Hizmetleridir’.

Çünkü toplumun sağlıklı hasta olmadan önceki dönemini güçlü hale getirmeliyiz.

Sadece hasta olanları tedavi etmekten sorumlu değiliz. 75 milyonun sağlıklı bir yaşam sürmesi görevimizdir.

Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüklerimizin sağlıklı nesiller yetişmesi adına önemli sorumlulukları olacak.

Bunların başında aktif yaşam, sosyal yaşamın daha sağlıklı olmasıyla ilgili projelerde Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz önemli görevler alacaklardır."