Asdep | Konular | Kitaplar

Otizm ve Serebral Palsy'e Refloksoloji İle Tedavi Geliştirildi

Otizm ve Serebral Palsy'e Refloksoloji İle Tedavi Geliştirildi


Türk Refloksologlar birçok hastalığa iyi gelen yöntemler keşfettiler...


Otizm ve Serebral Palsy'e Refloksoloji İle Tedavi Geliştirildi


Refleksoloji beyinde ve vücutta hasar görmüş olan sinirleri uyararak aktif hale geçirip vücuda doğru komutu vermesini sağlayan vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlayan teknik bir yöntemdir


Refleksologlar Serpil Bihir ve Hamit Parlak, yüzyıllardır insanları sağlığına kavuşturmakta kullanılan refleksoloji yöntemini anlattı.


Refleksolog Serpil Bihir, çalıştıkları merkezde engelli hastalar başta olmak üzere nörolojik rahatsızlıkları olan kişileri ağırladıklarını belirterek, “Bunlar arasında yürüyemeyen, konuşamayan, algılama ve psikolojik problemi olanlar var.

Serebral Palsy'e Refloksoloji Tedavisi


Refleksoloji beyinde ve vücutta hasar görmüş olan sinirleri uyararak aktif hale geçirip vücuda doğru komutu vermesini sağlayan vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlayan teknik bir yöntemdir.


Başta Serebral Palsy, otizm, mental motor reterdasyon, felç, konuşma bozuklukları, epilepsi, dikkat eksikliği, panik atak, depresyon, migren, reflü, sınav stresi, anksiyete bozukluğu… gibi birçok nörolojik rahatsızlıklarda faydalı bir yöntemdir.” bilgisini verdi.

‘SEREBRAL PALSY’ TEDAVİSİ

Uzman refleksolog Hamit Parlak da tedavinin en iyi sonucu verdiği serebral palsy rahatsızlığı hakkında şunları anlattı: “Doğum anında veya doğumdan sonra gerçekleşebilecek durumlardan birisi olup beynin oksijensiz kalması sonucu oluşur, gözlerde oluşan kayma, boyun tutamama, kaslarda oluşan kasılmalar, el, kol, bacak, ayak hareket kısıtlılıkları... gibi sonuçlarla karşılaşılır. Refleksoloji yöntemi ise bu durumlarda etkili ve hastayı kısa zamanda iyileşmeye götürür. Bu iyileşmede refleksoloji, beyin ile ayak arasında bulunan sinirlerin iletiyi doğru yapmasını sağlar. Örneğin, beyindeki hasar görmüş olan konuşma merkezi sinirini uyararak aktif hale geçmesini ve konuşmanın oluşmasını sağlar.”

OTİZMDE İYİLEŞME SAĞLANIYOR

Uzman refleksolog Serpil Bihir de otizm rahatsızlığının sindirim problemi ile başladığı, göz teması kuramama, davranış bozuklukları, konuşmanın bilinçli olmaması… gibi durumların oluşması ile devam ettiğine işaret ederek, refleksoloji yöntemi ile otizmde sindirim probleminin düzeldiği, göz teması kurma, davranış bozukluklarının düzelmesi, konuşmadaki gelişmeler ve kelime sayısının çoğalması gibi yüz güldüren sonuçlara ulaştıklarını söyledi