Asdep | Konular | Kitaplar

(ASDEP) Aile Sosyal Destek Projesi Haziran'da SYDV 'e Devredilecek

(ASDEP) Aile Sosyal Destek Projesi Haziran'da SYDV 'e Devredilecek


Personel alımının ne zaman yapılacağı merakla beklenen proje, SYDV 'na devredilecek.

SYDV ise, öncelikle kendi elemanları ile projeyi organize etmeye çalışacak. Yetersizliği ise, yeni personel alımı ile gidermeye çalışacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda çalışan Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlilerine yönelik hizmet içi eğitimlerde konuşma yapan Aile Yardımları ve Sürekli Yardımlar Daire Başkanı Halil Yıldız, evde bakım maaşlarının SYDV’lere devredilme sürecinin 2013 Haziran ayında resmi olarak başlatılacağını duyurdu.

Konuşmasında Aile Sosyal Destek Projesi’ne de (ASDEP) değinen daire başkanı Halil Yıldız, ASDEP işlemlerinin de kısa zaman içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülmeye başlanacağını belirtti.


Evde bakım maaşları ile ilgili zaten daha önceki haberlerimizde bu aylıkların SYDV‘ye geçeceğini bildirmiştik. Şu an için planlanan tarihin Haziran ayı olduğunu öğrendik.


Herhangi bir aksilik yaşanmaz ise daire başkanının da belirttiği gibi evde bakım aylıkları haziranda SYDV’ye devredilmiş olacak.


SYDV bu görevi üstlenmiş durumda...