Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Eğitimi Eşzamanlı Olarak Yapıldı

ASDEP Eğitimi Eşzamanlı Olarak Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın en önemli projelerinden olan Aile Sosyal Destek Programı ASDEP kapsamında organize edilen Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) eğitimi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yardımlarıyla uzaktan eğitim sistemiyle 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde ilk kez uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirilen eğitim programı, Bakan Fatma Şahin’in daha önce kaydedilmiş konuşmasının ekrana yansıtılmasıyla başladı.

Bakan Şahin, bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayarak; “Biz yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, sessiz yığınların sesi olacağız dedik.


Bu ülkenin geleceğine dair önemli bir proje. Bu yaşama dokunacak bir proje. SHM’ler sosyal hizmetlerin tek çatı altında birleştiği zihinsel dönüşüm projesidir” dedi.


Konuşmasını “İnanırsak ki; inanıyoruz, başaracağız” şeklinde sürdüren Bakan Şahin, eğitim programını takip eden personele şu ana kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve sözlerini “Biz hep beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yız. Biz birlikte Türkiye’yiz” diyerek noktaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları da yaptığı açılış konuşmasında; sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin amaç olmaktan ziyade insanın hayatını kolaylaştıracak araçlar olması gerektiğini, insan odaklı pozitif yaklaşımlarda bulunulması gerektiğini vurgulayarak, sahada çalışacak personele yönelik olarak şunları söyledi:

“Biz ne kadar iyi politikalar geliştirirsek geliştirelim, önemli olan bunların sahaya nasıl yansıdığı. Bu anlamda sizler bizim elimiz, kolumuz, kalbimiz, dilimiz, yüreğimiz olacaksınız. Sizin uygulamalarınız bu politikalara can verecek. Amacımız mevcut merkezlerde levha değişikliğine gitmek değil, insan yaşamına dokunmaktır.”

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı’nın akıllı sınıflarında 81 ilde eğitime katılan il müdürleri, müdür yardımcıları, sosyal hizmet merkezlerinde çalışacak personel ve sosyal dayanışma vakıfları personelinin ilgiyle izlediği eğitim programında; ASDEP koordinesinden sorumlu müsteşar yardımcısı Doğan Demirdaş da SHM’lerin amaç ve işlevlerini anlattı. Demirdaş’tan sonra 81 ile hitap eden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, SHM’lerin açılış kriterleri ve idaresini açıklayan konuşmasında bunun bir değişim ve dönüşüm projesi olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından, eğitim programı kapsamında; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı Ersin Candemir "personel iş ve işlemleri", Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güner "SHM-SYDV ilişkisi ve ASDEP", Konya İl Müdürlüğü’nden Sosyal Çalışmacı Bilal Erdoğan "SHM ve vaka yönetim süreci", Ankara İl Müdür Yardımcısı Necdet Baytok "SHM’lerde hizmet süreci örneği ve talimat", Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fuat Akarsu ise "SYDV yardım süreci" konularını anlattı.

2 yorum

İMDLER ASDEP İÇİN UYGUN

SAYIN BAKANIM 5045İŞSİZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI ADAYI ZORLU 5 SINAVA GİRİP SERTİFİKAYI ALMAYA HAK KAZANDI YETERİNCE DONANIMLIYIZ. ASDEP İÇİN UYGUNUZ. GÖREV İÇİN HAZIRIZ.

24.07.2013 - Ziyaretci

önlisans madurları

bizde önlisans sosyal hizmetler mezunuyuz.ama bize 4 seneliği bitirmeden hiç bir unvanınız yok diye moralimizi bozuyorlar bu sene hizmete girseniz biz de sevinsek

13.10.2015 - Ziyaretci