Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Programı Kapsamındaki Alımlar, Sanal Ortamda Tartışılıyor

ASDEP Programı Kapsamındaki Alımlar, Sanal Ortamda Tartışılıyor



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın pilot uygulamalarını yaparak başarı sağladığı ASDEP Projesi, hayata geçirilmeye hazırlanıyor..

Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl memur kadrosu vermediği proje, bu yıl Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle Bakanlar Kurulu'nun onayına sunuluyor.

Tabi bu arada proje için bakanlık, SYDV çalışanlarının bir bölümünü görevlendirmeyi planlarken, kalan kısım için de açıktan memur ataması yapmaya hazırlanıyor.

Ancak, en önemli sıkıntı ise, bu noktada başlıyor.

Çünkü, proje kapsamında memuriyete atanmak isteyen çok sayıda farklı daldan lisans mezunu, kendi bölümlerinden alım yapılması gerektiğinde ısrarlı.

Bu durum da, hangi bölümün bu projede daha başarılı olabileceğini, sorgulama ihtiyacı doğuruyor.

ASDEP Programı Kapsamındaki Alımlar, Sanal Ortamda Tartışılıyor.


Yapılan anketlerle bu soru cevaplanmaya çalışılırken, geniş kesimlerin de kanaatlerinin anketlere yansıması ümit ediliyor.

Konuyla ilgili anketler devam ederken, diğer taraftan da yorumlar ve görüşlerin sanal ortamdaki rekabeti de devam ediyor.

Bu da, konuyu adeta bir beyin fırtınasına dönüştürüyor.


Konuyu tartışmaya açan hazircevap.net sitesindeki yazının linki ise:

www.hazircevap.net/node/890

34 yorum

ASDEP Aslında Bir Nevi İş Koçluğudur Yani İMD'dir.

ASDEP Projesinin amacı modern ve çağdaş yönetim anlayışıyla sorunlar oluşmadan koruyucu önleyici tedbirleri çoğaltarak toplumsal sorunlar ile en başta mücadele edecek yöntemleri oluşturmak odaklı bir sitem olarak görünüyor.

Bu sistemde sosyal yardım ve sosyal hizmetin tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyor. Yine baktığımızda muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza tek başına sosyal yardım yaptığınızda onları yoksulluktan ve sıkıntılardan çıkaramadığımız gibi tembelliğe ve miskinliğe alıştırıyoruz.

İçlerindeki yaşamsal ve bireysel becerileri ortaya çıkaramıyor ve onları iş hayatına entegre edemiyoruz. Şuan da Türkiye’mizde 2 milyon insanımız sosyal ve ekonomik destekten faydalandığını biliyoruz. Ve biliyoruz ki bu insanların bir çoğu aktif İşgücü Piyasasına katılmaya sağlık ve beden noktasında hazır durumdalar.

İşte bu durumlar göz önüne alındığında bu insanların aktif hayata kazandırılması noktasında ekonomik desteğin tek başına yetmediğini görüyoruz. Bunun yanında psikolojik destek, psikososyal destek, ekonomik destek paralel gitmelidir. Bu birlikteliği sağlayacak olanda Mesleki Yeterliliğe sahip İş ve Meslek Danışmanlarıdır.

AYRICA İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞININ AMACI : Bireylerin kendilerini ve iş dünyasını tanımalarını sağlayarak; iş yaşamının değişik evrelerinde bireylerin karşı karşıya kaldıkları iş ve meslek seçimi, iş ve meslekte ilerleme, iş ve meslek değiştirme, iş ve meslekte tatmin olma ve kendilerini geliştirme gibi konularda bireysel ve grup olarak yardımcı olmak ve profesyonel destek vermektir.

01.08.2013 - Ziyaretci

imd

BİZLER İMD SERTİFİKASINI ALMIŞ HAYAL KIRIKLIĞINI İSTEMEYEN VE CANLA BAŞLA ATANMAYI BEKLEYENLERİZ SAYIN BAKANIM.ASDEP İMD LİLERİN HAKKI.5 AŞAMALI ZORLU SINAVDAN GEÇTİK.KONULARIMIZA HAKİM OLDUK.BU PROJEDE YER ALMAK İSTİYORUZ...BİZLERİ DUYUN ARTIK LÜTFEN....!!!!!!!

01.08.2013 - Ziyaretci

Aile ve tüketici bilimleri

Aile ve tüketici bilimleri kadroya kesinlikle alinmali cünküaldigimiz derslerle, sahada yaptigimiz stajlarla her konuda donanimliyiz..

02.08.2013 - Ziyaretci

ne alaka

Benim anlamadigim psikoloji ve sosyoloji mezunlarinin neden ayni kategoride yazildigi. Eger illaki bir karegoride yazilacaksa Pdr ve psikoloji mezunlarinin ayni kategoride yazilmasi gerekir.

03.08.2013 - Ziyaretci

aynen katılıyorum psikoloji

aynen katılıyorum psikoloji ile sosyoloji ve felsefeyi, PDR ile halkla ilişkileri bir tutmuşlar ne alakaysa

03.08.2013 - Ziyaretci

Allah akıl fikir versin

Allah akıl fikir versin herkese. Bu iş makine mühendislerinin işi.

04.08.2013 - Ziyaretci

İMD ASDEP ,İÇİN HAYAT VERİRİ HAYATA KAZANDIRIR

ASDEP=İMD ASDEP=İMD ASDEP=İMD

ASDEP LE SENİN DE ARTIK İMD DERT VE DERMAN ORTAĞIN VAR

DERTLERİN SONU YOKSA ASDEP LE İMD ÇALIŞANIN VAR KORKMA ARTIK DERTLERİNİ VE SORUNLARINI DİNLEYECEK VE SANA ÇÖZÜM ÜRETECEK İMD EN VAR KORKMA YILMA SAKIN KORKMA

ASDEP=İMD ASDEP=İMD

04.08.2013 - Ziyaretci

imd+psikoloji

bana kalırsa imd ve psikoloji bölümünden alınmalıdır çünkü aile için en önemli ihtiyaç iş yana eve ekmek getirmek ilk şarttır bunun yanında psikolojiyide unutmamak gerekir.İkisindende atama olursa çok iyi işler çıkarabilirler..

04.08.2013 - Ziyaretci

Kadro İİBF nin hakkıdır.

okudukları bolumle ılgısı olmayan kısılerın İMD adı altınad bı sertıfıka alarak kadrolara gelmesi 4 yıl boyunca alan derslerı alan iibf lilr ıcın tam bı haksızlık.. İşkur da İMDlerin nasıl yogun calıstıkları malumunuzdur sagolsunlaar cok fazla yoruluyor arkadaslar !!!

04.08.2013 - Ziyaretci

iibf den alim yapmalidir

Son atamalarda yeterince 4001 mutlu edildi ve iibf magdur furumda kaldi sirf sertifika verildi diye imd ler alinmamali tabikide iibf nin hakkidir.

05.08.2013 - Ziyaretci

LÜTFEN BUNU YAYINLAYINN

LÜTFEN BUNU YAYINLAYINN ÇÜNKÜ HANGİ BÖLÜMDEN DAHA COK İŞSİZ VARSA ANKETTE EN ÇOK OYU O ALACAK...İİBF 350BİN KİŞİ DEMEK..SİZCEDE BURDA BİR ADALETSİZLİK YOK MU?İMD 5000 KİŞİ ASDEP PİLOT UYGULAMA DAHA DA AZ..SOSYOLOGLAR 10000 KİŞİ...BİRİ ARTIK BU HAKSIZLIĞA SON VERMELİ...İNSANLAR SABAHTAN AKŞAMA KADAR BİLGİSAYAR BAŞINDA OY KULLANIYOR...BURDA OY KULLANAN HALK DEĞİL BİZ İŞSİZLERİZZ....DURUM OKADAR VAHİMMM....

05.08.2013 - Ziyaretci

HAKARET ETMEYELİM

EMİNİM O BEĞENMEDİĞİN İMDLERİN YERİNDE OLMAK İÇİN CAN ATIYORSUNDUR..BU GİDİŞLE DE ZOR...
ÇÜNKÜ BÖYLE BİR YORUMU YAPAN İNSANDA O KAPASİTE OLAMAZZ...HEM HERKES BİLYOR Kİ İİBF Yİ HER 10 KİŞİDEN DOKUZU İİBF OKUYOR...BİLMEM ANLAYABİLDİN Mİ

05.08.2013 - Ziyaretci

asep iibf ve sosyolojinin hakkıdır

hem aile ekonomisi ile eldeki kaynakların dogru şekilde degerlendirilmesi hemde aile bireylerinin yeteneklerine göre yönlendirilip hem toplumsal hemde iş hayatına kazandırılması için dogru olanı iibf ve sosyolojidir imd sertifikası olanlar ise boş konuşuyorunuz sizin haklılıgınıza göre iibf de çeko diye bir bölüm oturun aşagı kendi ellerinizle kendinizi ele veriyorsunuz imd tam bir saçmalık olur bu konu ayrıca ilgililere de anlatılmalıdır

05.08.2013 - Ziyaretci

Kesinlikle katılıyorum, pdr

Kesinlikle katılıyorum, pdr ve psikoloji eğitim olarak birbirine daha benzer alanlar. Bu alanlar aynı kategoride yer almalı!!!

05.08.2013 - Ziyaretci

imd sertifikası yetersizdir

imd sertifikası alan arkadaşların kesinlikle danışmanlık ya da psikoloji mezunlarının yaptığına yapması mümkün değildir. Sertifika alırken sadece bir işe sahip olmak istemiş olunabilir ama asla onaylancak bişey değil.ASDEP aile sosyal desdek programında çalışmak öyle sertifikalarla olunacak şeyler değil.Bakanlık burada herkesin hakkına girerek insanları birbirine düşürüyor.Ama öz eleştiri yapıp yıllarca emek veren insanların emeğine saygı duyulmalı öncelikle.

05.08.2013 - Ziyaretci