Asdep | Konular | Kitaplar

Alımlarda Her Bölüme Belirli Bir Oran Uygulansın Talebi

Alımlarda Her Bölüme Belirli Bir Oran Uygulansın Talebi

Çok farklı fikir ve görüşlerin ortaya atılıp tartışıldığı ASDEP Programı kapsamında genel eğilim ortaya çıkmaya başladı.



ASDEP Kapsamında yapılması planlanan personel alımlarında; yalnızca bir bölümün mezunlarına dönük hak tanınmaması, her bölüme belirli bir yüzdelik hakkın tanınması talebi ağır basmaya başladı.

Birçok bölümden me'zun olanların yanısıra İMD, Aile Danışmanlığı gibi sertifikalara sahip olan gençler, talep ve görüşlerini devamlı olarak dile getiriyorlar.

Tüm görüşlerden ortaya çıkan genel kanaat ve çoğunluğun görüşü olarak kadroların bölümlere paylaştırılması esası yoğunluk kazanıyor.

ASDEP Sitesinde devam eden ankete olan yoğun ilgi de devam ediyor.

Hergün binlerce oy kullanılan anketle, bölümlerin ASDEP Projesine olan ilgisi ve kadro taleplerindeki yoğunluk dağılımı ortaya konulmuş oluyor.

Anket sonunda daha sağlıklı bir dağılım oranı ortaya çıkmış olacak.

Anketin ise, en az bir ay kadar daha devam etmesi bekleniyor.

43 yorum

sosyal hizmet

anket iyi olmuş gerçekten

en fazla kimin talip olduğu ortaya çıkacak ve PAYLAŞIM ona göre olacak

17.08.2013 - Ziyaretci

sosyal hizmet

zaten çok az sosyal hizmet uzmanı var. ama on binlerce diğer meslekten insan var. o yüzden sayılar eşit değil ...

işi ehline verin!

18.08.2013 - Ziyaretci

Mantıklısı bu

Elbette en mantıklısı da bu şu ankette oran ne çıkarsa alınacak memurların istihdamı da o oranlara göre olmalı İİBF %24 lük bir payı varsa alınacak memurların %24ü İBF olmalı

18.08.2013 - Ziyaretci

oranlar neye denk geliyor?

3500 ila 4500 memur alınacakmış.

4000 olsa %1'i 40 kişi olur. asdep pilot bölgenin şuandaki oyu %3

o zaman 3x40=120

120 kadro bize hayli hayli yeter

ama yeter ki, ileride anketteki oranımız aşağılara düşmesin.

tüm ulaşabildiklerimizden ankette bize oy vermeleri için ricada bulunalım.

haydi asdep pilot bölge, koparacağız kadroları

18.08.2013 - Ziyaretci

mutlu aileler icin, guclu TURKİYE icin, ASDEP icin İMD

İs ve meslek danismanlarinin agirlikli olmasi kanaatindetim.

18.08.2013 - Ziyaretci

saçmalamayın

saçmalamayın ya, kocaman bakanlık size göre mi atama yapacak. hele iibf ler sizin ne yetkinliğiniz var bu asdep için anlamadım.

18.08.2013 - Ziyaretci

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI; Bu

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI; Bu görevi hakkıyla yapacakları için bu kadar isteklilerdir çünkü ASDEP projesinde faaliyet göstererek aldıkları eğitimi en iyi şekilde somut olarak ortaya koyacaklardır. Farklı bölümler gibi sayımız çok fazla işe giremiyoruz ,yıllardır bize söz veriyorsunuz ...nedenler yüzünden değil sadece ve sadece görevimizi aldığımız eğitimler sonucunda en iyi şekilde yapacağımız için istiyoruz.

18.08.2013 - Ziyaretci

Aile ve tüketici bilimleri bölümü

İşin ehli destek bekliyor değerli bakanlığımıza guveniyoruz

18.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP İMD

ARKADAŞLAR İMD TAMAM SOSYOLOJI TAMAM DA BU İBBF NERDEN ÇIKTI BU NE BİÇİM İŞ...

BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM KARDEŞİM GİDİN BAKACUI OLUN SIZ NE ANLARDINIZ BU İŞTEN YADA KENDİNİZİ GELİŞTİREBİLECEĞİNİZ SERTİFİKALAR ALIN ÖNUNE NE KADAR EĞİTİM GÖRDÜNÜZ YAZDIĞINIZ YORUMLARDAN BELLİ

18.08.2013 - Ziyaretci

Halkla İlişkilerin alanı

asdep halka hizmet götürecek proje

halka dönük işi HALKLA İLİŞKİLER yapabilir.

diğer bölümler niye sazanlık yapıyor anlamıyorum

18.08.2013 - Ziyaretci

NEDEN SADECE İİBF KARŞITI YORUMLAR???

Dikkatimi çekti; sürekli İİBF karşıtı yorumlar var. Bu karşıt yorumları yapan birçok kişinin de yıllarca fizik, kimya dersleri görmüş eğitimiyle hiç bir alakası olmamasına rağmen parayla ve kesinlikle hak etmeyerek İMD belgesi almış malum İİBF karşıtı mezunlar olduğuna eminim. işin içeriğine uygun şekilde eğitim almış İİBF mezunlarının 4 yıllık emeği diploması ile alakasız bölümlerde okuyup satın alınmış sertifikayı karşılaştırmak başlı başına bir hata zaten.

19.08.2013 - Ziyaretci

İMD'ler yapmalı

Bu işi İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI sertifikası sahibi olanlar yapmalı. Sertifikanın adı üzerinde zaten. Adamlar bu iş için var. Bu arada İMD'ler ile İİBF mezunları arasında karşıtlık aramak yanlış. Ben İİBF Maliye mezunuyum ve İMD sertifikam var. Şu veya bu bölüm mezunu olmak fazla anlam taşımıyor, yetkinlik belirten bir sertifika sahibi olmak gerekiyor. Yani mantıken böyle olmalı.

19.08.2013 - Ziyaretci

iibf

iibf den herkes korkuyor, piyasada 350bin iibf boş geliyoz. bende gerçek bir iktisatçı olarak gittim imd sertifikasini aldim. baktim ki bu sertifikayi genelde fen edebiyat ve işe yaramaz bölüm mezunlari aldi. biraz da eğtim fakültesi var. adamlar biz sertifikalıyoz diyor onun için öncelik bekliyor. şunu belirtmeliyim ki iibf mezunu en işe yaramaz kişi bile bu sertifikayi alanlardan daha akıllı ve meslekte daha verimli olacaktir.

19.08.2013 - Ziyaretci

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

bakanlığımızdan yardım istiyoruz. ayrıca gidip araştırsınlar aileye yönelik en fazla ders güren bölümlere baksınlar ATB yi görecekler ATB değerli bakanlığımızdan yardım istiyor mağdur edilmek istenmiyor değerli bakanlığımızdan destek bekliyor.

19.08.2013 - Ziyaretci

İMD=ASDEP

Sayın bakanım iş ve meslek danışmanları büyük zorluklarda belgelerını alabılmişlerdir.. Asdep projesine hazır 5000 imd yeterliliklerimizle bekliyoruz bakanım..sadece lisans mezunu değil 5 aşamalı sınavdan geçilerek elde edılmiş adımızla..ümidimizsiniz..Saygılar İMD=ASDEP

19.08.2013 - Ziyaretci