Asdep | Konular | Kitaplar

Sağlık Bakanlığı Zararlı Ürünlere Ceza Yağdırdı

Sağlık Bakanlığı Zararlı Ürünlere Ceza Yağdırdı



Sağlık Bakanlığı, insan sağlığı açısından güvensiz olduğunu tespit ettiği ve ceza verdiği 32 ürüne ceza verdi.

İşte zararlı ürünlerden bazıları...


Sağlık Bakanlığı bu yılın ilk altı ayında tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlere yönelik yaptığı denetimlerde onlarca firmaya ceza yağdırdı.

Söz konusu ürünlerin insan sağlığı açısından güvensiz olduğunu tespit eden bakanlık, 32 ürüne toplamda 1 milyon 240 bin lira para cezası kesti.

Ceza kesilen kozmetik ürünlerin tamamının Türkiye menşeli olması dikkat çekti. Tıbbî cihazlarda da üç Çinli firmaya ceza uygulandı.

Sağlık standartlarını yerine getirmeyen kozmetik ürünler arasında el-vücut kremleri, gülsuyu, saç spreyi, yüz maskesi hatta bebe şampuanı bile bulunuyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılının ilk altı ayında yapılan denetimlerde insan sağlığına zararlı kozmetik ürünler ve güvensiz tıbbi cihazlar belirlendi. Tıbbi cihazlarda toplam 563 ürün denetlendi.


Yapılan laboratuvar analizleri çerçevesinde 12 ürün ‘güvensiz’ bulundu. Teknik düzenlemeye aykırı olduğu gerekçesiyle ise 8 ürüne idari yaptırım uygulandı.


Teknik düzenlemeye aykırı olan tıbbi cihazlarda, ürüne ilişkin hiçbir belge ve CE gibi uluslararası kabul gören sertifikaların olmaması gerekçe gösterildi. Bakanlık, tıbbi cihaz kategorisindeki bu ürünlere 208 bin 068 lira para cezası verdi.

İnsan sağlığını tehdit eden kozmetik ürünlerinin tamamının Türkiye’de üretilmesi endişeleri artırdı.


Sağlık Bakanlığı’nın, bu kategoride 325 ürünü denetledi. 20’sini güvensiz bulurken, teknik düzenlemeye aykırı olduğu gerekçesiyle 121 ürüne idari yaptırım kararı aldı.


Firmalara toplamda 1 milyon 975 lira cezası kesildi.

İşte zararlı 32 üründen bazıları

Biominera zayıflama kremi
Cevher sıvı el sabunu
Gülsarayı gül kremi
Gülsarayı gülsuyu
Gülsarayı el ve vücut losyonu
Gülsarayı salyangoz kremi
Florest aynı sefa özlü krem
Anka body kil maske
Anka vücut terapi çamuru
Yu&Dali saç bakım spreyi
Rosella yüz temizleme sütü
Jeoclay yüz maskesi
Fuji baby shampoo
Zerdali beyaz kil
Moliva shampoo
With mango

3 yorum

ASDEB=İMD

psikolojik destek, psiko sosyal destek ve ekonomik destek paralel gitmesi gerekiyor. Mali olarak destek verdiğimiz ailenin içerisinde zihinsel engelli bir anne varsa, alkolle mücadele eden bir baba varsa, mutlaka ikisinin paralel gitmesi gerekiyor. Hem alkolle mücadelede babanın yanında olmak gerekiyor, hem de zihinsel engelli anneyi rehabilite edecek altyapıyı oluşturmak gerekiyor. Biz o yüzden ASDEP'in altyapısını çalıştık. SAYIN BAKANIMM BİZDE BU MUHTEŞEM DÜŞÜNÜLMÜŞ PROJEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ EN LAYIKIYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ GÜVENİN BİZE VE BU PROJEYİ BİZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA TESLİM EDİN.

26.07.2013 - Ziyaretci

ASDEP

Evet doğru demişsiniz; psikolojik, ekonomik, sosyal destek paralel doğrultuda gitmelidir. Benim anlayamadığım nokta iş ve meslek danışmanlarının psikolojik ve sosyal desteği nasıl vereceğidir. Aile karmaşık bir yapıdan oluşmakta ve bir ailede iç içe girmiş birçok sorunla karşılaşılabilir. Bu sebeple aile, çocuk, yaşlı, engelli,yoksulluk, alkol ve madde bağımlılığı, yetişkin psikolojisi alanında ve daha sayamadığım birçok alanda eğitim almış kişilerin ASDEP'de çalışması gerekmektedir.

Not: Ayrıca yazınızda birçok imla hatası ve yazım yanlışı vardır. Dikkatinize...

31.07.2013 - Ziyaretci

asdep

Bu alanda çalışması gereken kişiler psikoloji mezunları yani PSIKOLOGLAR ve sosyoloji mezunları yani SOSYOLOGLARDIR. Bu derece açık yazmamım nedeni bu ülkede bir sertikiyla herkesin her işi yapmasının sağlanmasıdır. Birey ve toplum sağlığını gibi önemli bir konuyu lütfen bu alanlarda uzman kişilere bırakın. Yoksa geri dönülmez tahribatlara yol açacaksınız

01.08.2013 - Ziyaretci