Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP’le hane odaklı sosyal destek!

ASDEP’le hane odaklı sosyal destek!


Sosyal destek ve hizmetlerin hak temelli olarak bütünleşik bir şekilde sunulduğu bir sosyal destek sistemi kuracağız.

Sosyal destek ve hizmet politikalarını, sağlık, istihdam ve eğitim politikalarıyla uyumlu yürüteceğiz. Sosyal destek ve hizmet alanında sağlık, istihdam ve eğitim hizmetleriyle birlikte “Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) modeli çerçevesinde hane odaklı bir sisteme geçeceğiz.

Böylece aile merkezli, vatandaşın ihtiyacını yerinde ve ivedilikle gidermeye ve ailelere rehberlik hizmeti sunmaya yönelik bütüncül bir sistem kuracağız.

5 yorum

maaşları

ben sağlık meslek lisesi mezunuyum.üniversiteyi bitirmedim daha sonraki herhangi bir zamanda alım olduğunda başvuracak olursam kabul edilebilirmiyim ve ne kadar maaş alırım . cevap verirseniz sevinirim.seda

09.08.2012 - Ziyaretci

İyi çalışmalar, dileriz 4291

İyi çalışmalar,
dileriz 4291 kodlu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Mezunları yoğunlukta olur işe alımlarınızda. Sosyal sorumluluk konusunda ve iletişim konularındaki profesyonelliğimiz umarız ki öncelikli olarak dikkate alınır.

03.09.2012 - Ziyaretci

halkla ilişkiler önemli

tabii ki öncelikle vatandaş ile iletişim konusunda eğitimli olanlar ön planda olacaktır.

05.11.2012 - hasan

Bilgi Talebi

(ASDEP)Aile sosyal Destek Programı'nın Değerli Yetkilileri.
Önce en içten selam ve saygılarımızı yolluyoruz.
Bizler 52 yaşında yatalak özürlü kalp hastası ikiz kardeşleriz.
Tüm ihtiyacımızı sırtta taşımakla gideren, 60 yaşında abimden ve yengemden başka kimsemiz yoktur.
Yengem ve ağbim tüm işimizi, çok huzurlu olduğumuz evimizde çok rahat 30 yıl severek ve isteyerek yaptılar, bugünde çok şukür yapıyorlar.
Ancak 9 ay önce Abim ani kalp kırizi geçirdi.
Abim ve yengem, sırf bizler bakım evlerine düşmesinler diye, aldıkları bakım aylığından 600 lirasını verip, haftada sadece bir kez 2 saat sürecek banyo ve tuvalet işimizi yaptırıp giden 2 eleman buldular.
Biz bakım evine gitmeyi kesinlikle istemiyoruz.
Bizim yanımızda bir kişinin sürekli durmasınada ihtiyacımız yok.
Yengem ve ağbim çok ağır olmayan işimizi, ev içinde severek ve isteyerek rahat yapıyorlar.
Bizim maddi yardıma ihtiyacımız yok; yeter ki haftada bir kez banyo ve tuvalet işimizi yaptıracak, pazar günleri gelecek, iki eleman bulunsa başka bişey istemiyoruz.
Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne,bu konuda müracaat ettik.
Onlarda bize, 22.06. 2012 tarihli yazıları ile " Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, evde bakım destek biriminin Türkiye genelinde yaygın bir hizmet modeli olmadığını ve yeni hazırlanan yönetmelikte destek biriminin nasıl oluşturulacağı ile ilgili bir netlik olmaması nedeniyle, kısa vadede böyle bir birim kurulup personel ihtiyacının giderilebileceği konusunda bilgi verilmemiştir. Bu konu ile ilgili olumlu bir gelişme olduğunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ivedilikle size dönecektir" cevabını verdiler.
Değerli Yetkililer bu yazıyı hiç bir kurumdan bir şikayet amacıyla yazmıyoruz.
Bu başvuruyu çok acil çözüm bekleyen bu sorunumuza Bakanlık Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile beraber, Valilik Kaymakamlık Ürgüp Belediye Başkanı el ele vererek, sorunumuza geçici şöyle bir çözüm bulmanız mümkün mü diye yazıyoruz.
Bizler Ürgüp merkezin de oturuyoruz, Ürgüp'te 4 tane özel özürlü bakım merkezi bulunuyor.
Bu bakım merkezlerinden sadece pazar günleri 2 eleman yollayın diye bir talimat verilse, ailece bu sıkıntımızdan kurtuluruz.
Bu durumumuz için destek istemeye hakkımız varsa, bilgi almak için bu talepte bulunuyoruz, eğer böyle bir hakkımız yoksa verilen desteğinizden de kat kat razıyız.
Tüm özürlüleri yeniden doğmuş gibi hayata bağlayan, bu mübarek hizmetlerinizden dolayı, Size öyle minnettarız ki, 5 vakit namazımızda, Başbakanımız ve Sizleri başımızdan eksik etmesin diye, dua ediyoruz.
Yatalak Özürlü İkiz Kardeşle Olarak, En Derin Selam ve Saygılarımızla yolluyoruz.

Ev adresimiz:
HAMZA KARDAŞ ve MEHMET KARDAŞ.
YUKARI KAVAKLI ÖNÜ MAH.
607.SOKAK. 2. CADDE.
KERVAN YAPI KOOP. EVLERİ.
NO:9/A.
ÜRGÜP / NEVŞEHİR.
Tel: 0 384 341 4712 = 0 536 373 2831

hamzamehmet50@hotmail.com

08.11.2012 - HAMZA ve MEHMET - KARDAŞ

SOSYOLOG

ARKDAŞLAR BEN BÖYLE Bİ ANKETE ŞAŞIYORUM ALLAH AŞKINA BİRİ BANA ŞU SORUNU CEVABINI VERSİN AMA VİCDANLU Bİ ŞEKİLDE VERSİN :ANKETTEKİ BÖLÜMLERDEN TOPLUM BİLİMİ HANGİSİ VE AİLE DERSİNİ KAÇ BÖLÜM GÖRDÜ SOSYOLOJİ :TOPLUM BİLİMİ VERİLEN DERSLERDEN BİRİ VE BİR YIL BOYUNCA VERİLEN AİLE SOSYOLOJİSİ SERTİFİKSYLSUZMAN OLUNMAZ BEYLER ALINAN EĞİTİMLE UZMAN OLUNUR

17.08.2013 - Ziyaretci