Asdep | Konular | Kitaplar

Karabük'te Asdep Uygulaması Başladı

Karabük'te Asdep Uygulaması Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), pilot bölge seçilen Karabük'te bilgilendirme toplantısı ile resmen başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), pilot bölge seçilen Karabük'te bilgilendirme toplantısı ile resmen başlatıldı.

Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, proje ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımların, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda arz odaklı hale getirileceğini söyledi.

Projenin uygulanması için pilot bölge olarak Kırıkkale ile Karabük'ün seçildiğini, illerinden 53 personelin Ankara'da bu konuyla ilgili eğitim alacağını ve sonra sahada çalışmaya başlayacağını anlatan Üngören, şunları kaydetti:

"İlimizde projenin saha çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacaktır. Bugün burada arkadaşlarımızın sahada incelemeleri sırasında tespit ettikleri vakaları ilgili kurumlara doğru, net ve hızlı olarak iletilmesini sağlamak adına kurumlarımızın tanıtımını ve sağlanacak işbirliği anlatmak üzere toplandık. Personelimiz hane incelemelerini tablet bilgisayarlar vasıtasıyla yapacaklar. Elde edilen veriler bileşim teknolojileri vasıtasıyla merkezde toplanacaktır. Hangi elemanımızın nerede olduğu GPS sistemiyle takip edilebilecek ve talep doğrultusunda yönlendirilebilecek."

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Uysal, konuyla ilgili il müdürleri, Karabük Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen personeller ve ASDEP projesi kapsamında görev alacak personel katıldı.

"Aile Sosyal Destek Programı, ASDEP, Asdep Uygulaması"

2 yorum

karabükün köylerinde oturanlarda yararlanıyormu

öncelikle selamlarımı iletiyor böyle bir uygulamanın karabükümüzde pilot bölge olarak başlatılmasından dolayı memnuniyetimi iletirim.ASDEP programınızın içeriğini tam olarak bilmesemde aile ilgili çalışmaların çeşitli yardım durum değerlendirmesi ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürülmesini anlıyorum.karabük merkeze bağlı bürnük köyünde Mehmet keskin ve eşinin sizlere çok destek ve ihtiyacı vardır. 76yaşında doğuştan sağır ve dilsiz sonradan da bir gözünü kaybetmiştir.bürnük köyü seyitler mahallesinde oturmaktadır.mağdur amcamın ziyaret edilerek yerinde tesbit yapılmasını ve ihtiyaçlarının giderilmesini onlar adına şahsım sizlerden arz etmekteyim.gereginin yapılarak konuya hassasiyet göstereceğinizden ilginize çok teşekkür eder işlerinizde kolaylıklar dilerim.SAYGILARIMLA

10.07.2012 - Ziyaretci

evlenmeyi düşünüyorum desteğe ihtiyacım var ve nişanlılıyım

ben mersin.tarsusluyum 1 evlilik başımdan geçti ve 1 yıl içerisinde ayrıldım aradan 3 yıl geçtıkten sonra evlenmek için ilk adımı atmış bulunmaktayım şu an maddi desteğe ihtiyacım var bu siteden nasıl faydalana bılırım cankusu2:Qhotmail.com
539 824 49 22

11.09.2012 - Ziyaretci