Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP UYGULAMASI BAŞLIYOR

ASDEP UYGULAMASI BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ'nın ASDEP Projesi, uygulanabilirliliğinin test edilmesi amacıyla 2 pilot ilde deneme uygulamasına tabi tutulacak.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale ve Karabük illerinde proje uygulanmaya başladı.

VALİLİK ZİYARETİ

Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik ve Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, Kırıkkale’ye gelerek Valiliği ziyaret ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesi kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale ve Karabük illerinde uygulanmaya başladı. Proje ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek.

ENGELSİZ YAŞAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların içerisinde şuanda 2 proje yer alıyor. Kırıkkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yürütülen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ile bakıma muhtaç kişiler için ‘Rehabilitasyon Merkezi’nin saha çalışmaları başladı. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik ve Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

PERSONEL KONUSU

Kırıkkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen iki adet projenin saha çalışmalarının başladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, proje kapsamında Kırıkkale’ye kazandırılacak tesisler için personel ihtiyacı olduğunu söyledi.

Personel ihtiyacının karşılanması için Müsteşar Bozgeyik’in gerekli çalışmalar yapmasını isteyen Yılmaz, projeler için arsaların temin edildiğini belirtti. Projenin ihale aşamasına geldiğine dikkat çeken Mustafa Yılmaz, projelerin aksamadan hızlı bir şekilde devam etmesi için Valilik olarak büyük gayretler sarf ettiklerini dile getirdi.

KIRIKKALE VE HİZMET

Kırıkkale ve Karabük illerinde yapılan ziyaretler sonucu projenin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik, gün geçtikçe büyüyen bu çalışmaları için yapılan ziyaretler sonucunda önemli kararlar verildiğini ifade etti. Sorunların ve ihtiyaçların belirlendiğini dile getiren Bozgeyik, “Kırıkkale’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetlerinin yürütülmesini en üst seviyeye çıkaracağız. Bakanımız Fatma Şahin Kırıkkale’ye ayrı bir önem veriyor. Projenin başarılı yürümesi için ortak çalışmalarımız devam edecek” dedi.


"asdep ne demek?, asdep pilot uygulamaları, Asdep Uygulaması"

246 yorum

yardım isteği kaç kez geri çevrildi

O kadar istek yapıldığı halde yapılamayan destekler olduğu halde böyle bir uygulamaya inanmıyorum üstelik engelli ve engelli çocuk sahibi olarak açlık sınırı altı olan geliri bile bile üstelik kişi başı yıllık gelirin 10 bin dolar olduğu savunulup ta o rakamın altında geliri olanlar çok olduğu halde bu bakımdan ben yardımiçin defalarca başvuru yapıp ta red cevabı almış bir vatandaş olarak bunu göz boyama olduğunu iddia ediyorum.

18.07.2012 - Ziyaretci

KIRIKKALE

Mehmet Erdemir

ASDEP'de Kırıkkalenin pilot bölge olması ilimiz için çok faydalı.Bu Proje için sayın bakanımıza minnettarız.Allah Razı olsun.İnşallah hayırlı olacak.

18.07.2012 - Ziyaretci

ççç

ne alımı vakıflara yerleştrdiğiniz biyoloji iktisad çeko dan mezun kendi adamlarınızı alacaksınız ben aile bakanlığının projesine ve fatma şahinin ağzın çıkan tek bir kelimeye inanmıyorum

18.10.2012 - Ziyaretci

aile danışmanlığı

Sayın bakanımız aile danışmanlığı konusunda '' halkla ilişkiler mezunları olarak beklemekteyiz ve bu kadrolara değer vermekteyiz eğer halkla ilşkiler mezunlarına da kadro verilirse elimizden gelenin en iyisini yapacağız... saygılarla

04.11.2012 - Ziyaretci

Hakla ilişkiler ön planda olacaktır.

Böyle bir destek programında tabii ki Hakla ilişkiler Mezunları ön planda olacaktır.

Bu alanda yetişmiş kişiler personel alımında dikkate alınacaktır.

Ancak, henüz kadro olayı Maliye Bakanlığınca onaylanmamış durumda...

05.11.2012 - hasan

Halkla İlişkiler Önemli

Sayın Bakanım,
Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları olarak aile danışmanlığı konusunda yeterliliğimize güvenin bizlere de yer verin lütfen.
Saygılar

12.12.2012 - Ziyaretci

Halkla İlişkiler Mezunları

Halkla İlişkiler lisans mezunları ASDEP de yer almak istiyoruz. Defalarca dile getirdik Sayın Bakanımızdan yardım bekliyoruz.

12.12.2012 - Ziyaretci

Ozaman bir sürü bu alanda

Ozaman bir sürü bu alanda eğitim alan mesleki anlamda yeterli olan kişilere haksızlık olur bir sürü yetişen öğrenci bu amaçla bölümlerini sosyoloji psikoloji alanında sürdürüyor mezun olunca kendi alanlarına alan dışı alımlar olunca mağdur olucaklar bunu göz önünde bulundurmanız temennisiyle

31.01.2013 - Ziyaretci

SYDV ÇALIŞANLARI

Asdep Projesinde Sydv Personellerine Roller verilmesi Bakanlığın Hizmetiçi eğitiminde dile getirildiği üzere gündemde. Fakat Sydv Personeli her işi başarıyla yapar.Ama neden kadroya geçirilmez ? Bizde Kpss Puanıyla ve 657 deki bütün kıstaslara uyarak alınan personeliz. Fakat Kadro ne hikmetse verilmiyor.Kaldı ki Sydv Personeli bılunduğu il ve İlçelerde Belediye Başkanı Kaymakam gibi il ve ilçelerin en üst idari amirlerine ve siyasilerine.Hatta Halk tarafından sevilen insanlar....

09.04.2013 - Ziyaretci

imd ler olarak aile

imd ler olarak aile danışmanlığına talibiz.lütfen bize güvenin.sesimizi duyun ne olur.

24.07.2013 - Ziyaretci

iş ve meslek danışmanı

yeni uygulayacağınız ASDEP projesi için biz İMD ler en uygun çalışan olacağız.Lütfen bu projede biz yer alalım

24.07.2013 - Ziyaretci

İMD ler BU KONUDA BİÇİLMİŞ KAFTAN

Aldığımız eğitim çok donanımlı Gerek bedendili gerek insan ilişkileri sosyal yaşam...Sosyal hayattan kopmuş insanları tekrar hayata kazandırmak için onlara iş bulmak gibi birçok konuda yardımcı olacağız...

24.07.2013 - Ziyaretci

imd

Syn bakanım ASDEP projesi için biz 5045 İMD sertifikalı kişiler olarak hazırız.Lütfen bizleri değerlendirin

24.07.2013 - Ziyaretci

İş ve meslek danışmanlığı

İŞSİZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASI ALAN 5045 KİŞİNİN UMUDU

24.07.2013 - Ziyaretci

imd ler bu projede en iyi yapıcak eğitimi aldı

ASDEP Projesinde iş meslek danışmanları bunun üstesinden en iyi gelecek kişilerdir .İmd lerin bu prejede yer verilmesi gerektiğine inanıyorum.

24.07.2013 - Ziyaretci