Asdep | Konular | Kitaplar

Karabük Asdep Alımının Detayları

Karabük Asdep Alımının Detayları



KARABÜK'TE ALIM NASIL OLMUŞTU?


TBMM eski başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin tarafından açıklanan Aile Sosyal Destek Programı kapsamında uygulamaya geçildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal yardım ve hizmetlerin tespit odaklı olarak daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve dezavantajlı bireylere aile içinde sosyal destek sunularak söz konusu kişilerin toplumsal entegrasyonlarının sağlanması, yoksulluk, istihdam ve eğitim gibi sorunların aşılması amacıyla Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) uygulamaya kondu. Uygulama kapsamında Karabük ve Kırıkkale pilot il seçilirken, uygulama aynı zamanda istihdama da katkı sağlayacak.

ASDEP ilgili 17 Mart 2012 tarihinde POMEM ziyaretinde basına TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin açıklama yapmıştı. Açıklama sonrası uygulamaya hemen geçilmesi memnuniyet yaratırken, konuyla ilgili olarak dün Karabük Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Erdal Üngören açıklama yaptı.

ASDEP projesinde Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde çalıştırılmak üzere belirtilen vasıflara uygun 6 ay süreyle çalışacak geçici 20 personel alınacağını belirten Üngören ilçelerle birlikte bu sayının 43 olduğunu söyledi.

Üngören başvuracak kişilerin657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde sayılan genel ve özel şartlara sahip olması gerektiğini belirterek “Erkek adaylar için görev süresi içinde askerlikle ilişkisi bulunmamak,

Üniversitelerin Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Halkla İlişkiler, Sosyal Hizmetler Bölümleri ile İktisadi İdari Bilimler ve Eğitim Fakültelerinin sosyal bilimlerle ilgili bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak (gerekli nitelikte personelin bulunamaması durumunda ilgili bölümlerin önlisans mezunları da istihdam edilecektir). Genel şartları taşıyan müracaatçı sayısının işe alınacak kişi sayısından fazla olması halinde aşağıdaki özel şartlar sırasıyla belirleyici olacaktır” dedi

Özel şartlar ise şu şekilde sıralanıyor: 2010 veya 2011 KPSS sınavına girmiş olmak ve mezuniyetine göre aldığı alan puanını ibraz etmek. Bilgisayar(ofis programları) işletmeni eğitimi almış olmak.Vakıf iş tecrübesi olmak veya daha önce benzer projelerde çalışmış olmak. Sürücü belgesi sahibi olmak.

Başvuru aşamasında istenilecek evraklar Karabük SYDV’den öğrenilebilecek.

Başvuruların adayın kendisi tarafından Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne 28 Mart-3 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacağını belirten Üngören “Başvuruların değerlendirilmesi Sözleşme imzalanması ve işe başlama Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla gerçekleşecek ve Valilik internet sitesi ile Vakıf ilan panosunda ilan edilecektir. İşe başlamaya hak kazanan adaylar 5 Nisan 2012 tarihinde başlatılacaktır.Verilen süre içerisinde başvurmayan, başvurup ataması yapıldıktan sonra görevine başlamayan ya da aranılan şartları taşımadığı sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecek ve yerine değerlendirmeye göre ilk yedekten başlanmak suretiyle atama yapılacaktır” dedi.

Çalışma ile bir nevi Karabük’ün Aile anatomisi çıkarılmış olacak. Uygulama Karabük ve Kırıkkale’de başarılı olduğu takdirde tüm ülke genelinde peyderpey uygulamaya geçilecek.

13 yorum

kimler bu göreve gecebilir

kolay gelsin ben ögretmenlikden mezun atanamayan bir ögretmen adayıyım haberlerde bizlerde bu göreve gelebilecegimiz yazıyor bu yıl ve nezaman nazıl ne gerekiyor bi yardımcı olurmuzunuz..

15.05.2012 - Ziyaretci

İletişim fakülte olarak yer

İletişim fakülte olarak yer almalı ilanlarda.

24.07.2012 - bertaraf

İyi çalışmalar , dileriz 4291

İyi çalışmalar ,
dileriz 4291 nitelik kodu ile iletişimcilere de yoğunluk verilir.

03.09.2012 - Ziyaretci

Diğer illerde alım

Proje kapsamında diğer illerde personel alımı ne zaman yapılacak? Merkezi atamayla mı alınacak?

06.09.2012 - Ziyaretci

biz felsefeciler olara 18

biz felsefeciler olara 18 kredi sosyoloji ve psikoloji dersi almamıza rağmen ve sosyoloji _felsefe; felsefe grubu olmasına rağmen neden alım larda sosyoloji geçiyorda felsefe yok saygılarınıza.

20.10.2012 - kenan kılınç

aile danışmanlığı

Sayın bakanımız bizler halkla ilişkiler lisans mezunlarıyız bu kadrolara bizlere de görev verebilir misiniz? elimizden gelenin en iyisi için bizler beklemekteyiz...

04.11.2012 - Ziyaretci

aile danışmanlığı

kafamı kurcalayan şu... aile danışmanlığı alımı ile asdepin sosyoloji alımı aynı şeyler mi??

10.11.2012 - kardelen

mevsimlik işçi

bu alımlar hep geçici mi olacak yani memurluk gibi olmayacak mı tam anlayamadım neden kısa süreli alınıyor.

26.12.2012 - Ziyaretci

Mevsimlik değil

Bu Projenin ülke çapında uygulanıp uygulanmayacağına tam olarak karar verilmiş değil.


pilot uygulamalar karabük ve kırıkkalede yapıldı.

sonuçlar inceleniyor.

ayrıca proje kapsamında gerekli eleman sayısı yani işgücü miktarı tespit edilmeli

en önemlisi de konunun maliye bakanlığ tarafından kabul görmesi ve belirlenen sayıda eleman alımı için kadro açmayı kabul etmesi gerekiyor.

bunun dışında da yasal düzenlemeler ve bakanlar kurulunda imzalanması gibi prosedürler var

yani bütün iş hükümetin projeyi uygun görüp kabul etmesi ve uygulamaya karar vermesi gerekiyor.

30.12.2012 - hasan

İŞ VE MELSEK DANIŞMANLARI

alınacak ASDEP kadrolarında mutlaka iş ve meslek danışmanları alınmalıdır...istihdam öncelikli konuysa bu işin uzmanı bizleriz...lğtfen hakkımızı yemeyin

26.07.2013 - Ziyaretci

İKTİSAT MEZUNLARI DA ALINMALI

.Madem ailelerin bütünlüğünü sağlamaya, aile ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamaya yönelik bir proje o zaman iktisat mezunları da bu projede istihdam edilmeli; ailelerin dağılmasında en önemli unsurlar arasında yer alan ekonomik sorunlarla başa çıkabilme noktasında İktisat mezunları da yol gösterici olarak bu proje kapsamına alınmalı

04.08.2013 - Ziyaretci

psikoloji+imd

psikoloji ve imd sertifikalılar alınmalı bence iktisat mezunları çok saçma olur bence hiç bir bağlantısı yok

07.08.2013 - Ziyaretci

nasıl saçma dersiniz imd

nasıl saçma dersiniz imd sertifikası alanlar ibf konularından sınava girmıyo mu lutfen biraz mantıklı düşünelim .

29.08.2013 - Ziyaretci