Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP'te Pilot İl Kırıkkale

ASDEP'te Pilot İl Kırıkkale


ASDEP kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale'ye giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Bakanlığa bağlı Kırıkkale İl Müdürlüğü'nde proje ile ilgili iş ve işlemleri yürüten personelden bilgi aldı.



Mutlu, sağlıklı bir gelecek için ASDEP projesini önemsediklerini söyleyen Şahin; sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilen ve ilk uygulamaları yapılan ‘Aile Sosyal Destek Programı’ projesi ile her ailenin bir sosyal hizmet uzmanı olacak. Aynı; aile hekimliğinde olduğu gibi…

Bugün yaşadığımız birçok toplumsal sorun, aslında bir sonuç. Sorunları ortadan kaldırmamız için başa dönmemiz ve ailelerin analizlerini, araştırmalarını saha taramalarını iyi yapmamız gerekiyor.


Zamanında sorunu fark edip, tedbirleri alarak, sorunların hiç yaşanmamasını sağlamamız gerekiyor.

Bunun maliyeti bize çok daha düşük... İstenmeyen olaylar yaşandıktan sonra düzeltmenin maliyeti ise her yönden çok daha yüksek.


Testi kırılınca tabiri, hele bir de insanla, insan merkezli bir politikayla uğraşıyorsanız çok daha zor oluyor. Aile parçalandığı zaman toplamamız çok daha zor oluyor.


O yüzden aile bütünlüğünün sağlanması, mutlu, sağlıklı bir gelecek, bir nesil, güçlü ailelerimizin devamı ile ilgili biz bu projeyi çok önemsiyoruz.”



Kırıkkale'nin pilot il seçildiğini projenin Türkiye geneline yayılacağını ifade eden Bakan Şahin; “Burayı başarırsak tüm Türkiye'yi başaracağız.


Buradaki çalışmaların sonunda eksiklikleri ve nasıl bir yol haritası çizeceğimizi belirleyeceğiz, ondan sonra bütün Türkiye'ye bunu hızlı bir şekilde yayacağız" diye konuştu.


Toplantının ardından Bakan Şahin de; ASDEP ekibiyle sahaya inerek Etiler mahallesinde bir aileyi de ziyaret etti.


Ailenin sorunlarını dinledi ve evin küçük kızına altın taktı. Daha sonra ASDEP görevlileri tarafından aile kayıt altına alındı.

2 yorum

yazınız

yazıyı düzeltmişsiniz bu siteyi kim yapıyor anlamış değilim yok sosyal hizmetçi ....üzgünüm ama isterlerse profösör olsunlar puanları 85 değilse asdep pilot uyg.çalışanları kapıya atıldı puan olmayınca psikoloji vb.
onlar kapıya bile yaklaşamaz ama şuan yönetimdekileri idarecileri kpss ye soksak 50 alamaz bunu siteye koymazsınız zaten

05.04.2013 - Ziyaretci

sitenin mesaj kuyruğu

işsiz ordusundan oluşan kuyruğamı

05.04.2013 - Ziyaretci