Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Saha Çalışmaları Bitti, Sırada Projenin Yaygınlaşması Var

ASDEP Saha Çalışmaları Bitti, Sırada Projenin Yaygınlaşması Var




ASDEP'te Pilot illerdeki uygulamalar bir süredir devam ediyordu. Uygulamalrın nasıl ilerlediği ve nasıl sonuçlanacağını öğrenmek isteyenler, konuyla alakalı birçok sorular yöneltiyorlardı.



Uygulamaların sonuçlarının belli olmasıyla birlikte, nihayet sorular cevap bulmaya başladı.

Asdep projesinin ülke çapında ne zaman uygulamaya geçirileceği merak konusu olurken, pilot illerdeki saha çalışmaları, ilk verileri elde etmeye yaradı.


ASDEP'TE SAHA ÇALIŞMALARI TAMAM


Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Kırıkkale'de düzenlenen toplantıya katılan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, ASDEP'den istenilen sonucun alındığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde ASDEP Projesi saha çalışmalarının sona ermesi nedeniyle toplantı düzenlendi.


Toplantıya, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ve ASDEP kapsamında eğitim alarak saha çalışmalarında bulunan personel katıldı.


Toplantıda konuşan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, ASDEP personelinin aileleri ziyaret ederek veriler elde ettiğini ve alınan bu verilerle insan kaynağı konusunda istenilen sonucun elde edildiğini söyledi.

ASDEP kapsamında toplam 13 bin 814 hanenin ziyaret edildiği kentte, 9 bin 207 aile ile yüz yüze görüşmelerin yapıldığını kaydeden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, projeye hükumetin son derece önem verdiği söyledi.

Uygulamanın önemine dikkat çeken Vali Kolat, Kırıkkale ve Karabük'ün pilot iller seçilerek bir takım verilerin elde edildiğini ve ilerleyen zamanda da ASDEP'in tüm illeri kapsayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Aile Sosyal Destek Programı projesinde yer alan personele katılım belgesi verildi

Bu süreçten sonra ise, ASDEP Projesinin yurt çapında yaygınlaştırılması kararının ne zaman alınacağı.

Zira, projenin ülke çapında yaygınlaşması sürecinde birçok memur ve proje çalışanına ihtiyaç duyulacak.

Bu da, çok sayıda memur alımını ve istihdamı doğurmasının yanısıra, projeden yararlanacak vatandaşlarımızı da rahatlatacak.

6 yorum

iş ve meslek danışmanları asdep projesini bekliyor

Asdep Projesi için gönülden çalışmaya hazır 5045 iş ve meslek danışmanı ASDEP PROJESİNDE görev almak için ASPB den açıklama bekliyor.Mağduriyetimizi ASPB NİN GİDERECEĞİNE İNANIYORUZ

24.07.2013 - Ziyaretci

5045 İMD

asdep projesi iş ve meslek danışmanlarının doğuşu projenin başarı ile yürütülmesi olsun.İMDler gerekli hizmet içi eğitimi almak ve projenizde görev almak istiyor.CSGB NİN MAGDURİYETİNİ ASPB olarak lütfen sizler giderin....

24.07.2013 - Ziyaretci

ASDEP elamanı neden İMD lerden oluşmalı?

asdep projesinin sydv bünyesinde gerçekleştirilmesinin gerekliliğine dair yazılı metin daha önce basında ortaya çıkmıştı.burada sydv yetkilileri kurumlarında meslek elemanlarına olan ihtiyacı dillendirmişlerdi.O metinden küçük bir alıntıyı hatırlatma babında paylaşıyorum:
***Bugüne kadar sadece sosyal yardım odaklı çalıştırılan vakıflarımızın, yılda iki kez gıda veren ve kışın kömür yardımı yapan kuruluşlar olmanın çok daha ötesinde aile odaklı çalışmalar yapan, sosyal sorunlara karşı önleyici tedbirleri de alabilecek, yönlendirme, bilgilendirme yapacak bir rehberlik ve danışma merkezi anlayışına sahip kuruluşlara çevrilmesi büyük fayda sağlayacaktır.

SYDV’ lerin meslek elemanları ile desteklenmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi, fiziksel mekanlarının iyileştirilmesi ile gerek yoksulluk sebebi ile sosyal sorunlar içerisinde yaşayan, gerekse sosyal sorunlar sebebi ile yoksulluk içerisinde yaşayan bireylere erişmede ve bu aileleri gözlemleyerek, takip ederek “ korunmaya muhtaçlık ” durumunu anlamlı düzeyde engelleyecektir.***

Asdep projesi “Devletin vatandaşa uzanan eli, eli devlete uzanamayan vatandaşı devletle buluşturan el” olarak tanımlanıyorsa verilen hizmet te nitelikli olmalı..Bugün sydv bünyesinde gerçekleştirilmesine karar verilen asdep projesinde eğer iş ve meslek danışmanlarına göreve teslim edilirse hem sydvlerin kurumsal kapasitesi ve kalitesi artacak hem de muhtaç insanlar için hayati önem taşıyan "düzenli bir iş bulma" noktasında gereken yardım işkurun danışmanlık hizmetininin vatandaşların ayağına kadar götürülmesi yoluyla gerçekleştirilebilecektir.Eğer proje dahilinde vasıfsız üniversite mezunları tercih edilirse bu kişiler iş piyasası,güncel meslekler,çalışma koşulları gibi konularda yeterli bilgiye sahip olamayacağından muhtaç kişileri istihdamla eşleştirme konusunda da malesef katkı sağlayamayacaklardırvasıfsız eleman alımı yoluna gidildiğinde hiç şüphe yok ki sydvlerde ayrıca meslek danışmanlarına ihtiyaç duyulacak bu da devletimize olan maliyeti artıracaktır.Danışmanlık hizmetinin inceliklerini bilen,5045 donanımlı eleman hali hazırda varken asdep için vasıfsız eleman alımı yoluna gidilmesi iş ve meslek danışmanlarının olduğu gibi sydvlerin ve halkımızın da kaybı olacaktır.

25.07.2013 - Ziyaretci

5045 İMD sertifikalarıyla hakediyor

Asdep Projesi kapsamında biz iş ve meslek danışmanları sizlerle el ele olmak istiyor...

25.07.2013 - Ziyaretci

5045 imd asdep 'e talibiz.

5045 imd asdep 'e talibiz.

26.07.2013 - Ziyaretci

ASDEP =İMD

iş ve meslek danışmanları olarak
uluslararası mesleki yeterlilik belgesi elinde yetkin ve donanımlı olarak gbu görevi hakkıyla yerine getireceğiz!

30.07.2013 - Ziyaretci