Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP Projesinin Yürütülmesinde Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Rolü

ASDEP Projesinin Yürütülmesinde Sosyal Hizmet Merkezleri'nin Rolü

ASDEP PROJESİNDE SHM NOKTALARI ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

ASDEP Projesinin Yürütülmesinde Sosyal Hizmet Merkezleri'nin rolü oldukça etkin bir hale getirliyor.

Sosyal Hizmetlerde birbirinden çok farklı hizmeti aynı çatı altında buluşturan SHM ler, ASDEP'in uygulanmasında da önemli bir merkez görevi görecekler.

İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal Hizmet Merkezleri hakkındaki durum açıklamasının özeti:

SOSYAL HİZMETLERE ERİŞİM DAHA DA KOLAYLAŞIYOR

Vatandaşımızın eğitim, sağlık, güvenlik hizmetleri gibi, sosyal hizmetlere de ulaşımını kolaylaştırmak amacı ile yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Daha kapsamlı bir çerçevede faaliyet göstermek üzere koruyucu ve önleyici hizmetler sunan Aile Danışma Merkezleri, Toplum Merkezleri, gündüzlü Çocuk ve Gençlik Merkezleri ile Yaşlı Danışma Merkezlerini aynı çatı altında birleştiren Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla mevzuat alt yapısı tamamlanan süreçte son aşamaya gelindi.

Yaşanan sosyal sorunların yoğunluğunun yanı sıra nüfus, ulaşım vb. kriterler göz önünde bulundurularak yapılan planlamalar neticesinde ülke genelinde kurulacak 400’ü aşkın SHM ile çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri bir arada verilecek.

Benzer hizmetlerin farklı kuruluşlar tarafından farklı mekânlarda verildiği koruyucu önleyici hizmetler hem daha yaygın bir şekilde hem de tek kapıdan halka sunulacak.

Halkın dostu olan SHM ler yerel yapı dikkate alınarak şekillenecek

Hizmet vereceği nüfusun büyüklüğüne göre A, B, C ve D tipi olmak üzere 4 farklı büyüklükte tasarlanan SHM’ler 50.000’den az nüfustan başlayarak ve her 50.000 nüfus artışında artacak şekilde planlanan bir norm kadroya uygun, yeteri kadar meslek elemanı ve memur ile hizmet verecek.

Söz konusu Merkezlerde sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların başvurusuna bağlı olarak hizmet verileceği gibi gerektiğinde birey ve ailelerin müracaatına gerek kalmadan arz odaklı bir hizmet anlayışıyla yerinde durum tespiti yapılarak da hizmet sunulacak.

20 yorum

sosyologlar

sosyologlar bu iş için biçilmiş kaftan

27.07.2013 - Ziyaretci

Projenin Esas Konusu İş ve Meslek Danışmanlarıdır

Bu projenin Yürütülmesindeki ANA TEBA İNSANDIR, İnsan nasıl sabit ve kalıcı bir gelir ile kavuşur ve aile kavramını ayakta tutar bu soruya cevap aranmalıdır. Bu noktada da Ailelere verilecek Danışmanlık Hizmeti aslında İş ve Meslek Danışmanlığıdır. İş ve Meslek Danışmanlığı sosyolojik psikolojik bir danışmanlık hizmetidir. Özellikle dezavantajlı gruplar için çok önemlidir. Bu proje için hangi meslekten personel alınırsa alınsın lakin ana teba İş ve Meslek Danışmanları olmalıdır. Bu danışmanlar Mesleki yetkinlik ve donanım ile birlikte Uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik sahibi lisans mezunu gençlerdir.

27.07.2013 - Ziyaretci

aile danışmanlığı

iş meslek danışmanlığı ne alaka ya bu iş aile danışmanlarının adı üzerinde aile sosyal destek programı...

27.07.2013 - Ziyaretci

Sınavla Alınmalıdır

Bu projeye tahsis edilecek kadrolar, projenin kapsam ve içeriğine uygun eğitim almış, min 70 p3 kpss puan türü ön şartına haiz lisans mezunlarının katılabileceği yazılı sınav ve mülakatlarda başarılı olmuş kişilerden oluşmalıdır.

27.07.2013 - Ziyaretci

Aile Danışmanlığı

Bu kadro aile danışmanlarının hakkıdır. Kimse boşuna yorulmasınnn.

29.07.2013 - Ziyaretci

sinav

Ankete katılan bölümler arasında bir sınav yapinda kısa süreli eğitimle mesleki danışman olan bu bölümlerle alakasiz olan kişiler mi yoksa diğer bölümler mi kazanacak görelim

29.07.2013 - Ziyaretci

projenin dayanağı sosyal bir hizmettir..

kimse yorulmasın tek hedef toplumsal hizmettir.Bunu en iyi ehli olan yapar bu görev sadece SOSYAL HİZMET E GÖNÜL VERNİŞ GENÇLERİN İŞİDİR..

30.07.2013 - Ziyaretci

sosyal hizmet uzmanları

herkesin eğitimine, bilgisine saygı duymak gerekir, fakat bazı şeyleri de işin ehline bırakmak gerek. kim ne derse desin ASDEP ile ilgili en akın eğitimi Sosyal Hizmet öğrencileri almaktadır. tartışmaya bile gerek yok diye düşünüyorum, saygılar.

30.07.2013 - Ziyaretci

adı üstünde sosyal hizmet merkezi

Soruyu cevaplarken de ki bence ankette de herkes kendini düşünmüş.Ama adı üstünde sosyal hizmet merkezi objektif bakarsak kesinlikle sosyal hizmet mezunları alınmalıdır.Artık sosyal hizmet okuyanlar hakkını almalı hakkımızın yenmesine daha fazla izin vermeyelim.

30.07.2013 - Ziyaretci

Sosyal Hizmet Uzmanı

Adı üstünde sosyal hizmet merkezleri (!) Sosyoloji mezunu arkadaşlara defalarca anlatmaya çalıştık mesleklerinin ne olduğunu, meslek tanımlarının ne olduğunu fakat onlar ısrarla sosyoloji dalını Sosyal Hizmet uzmanlarının işleri ile karıştırıyorlar.Ayrıca bu kadar hassas bir işin sertifika alarak yürütülebileceğinin düşünülmesi oldukça düşündürücü. Lisans mezunu yüzlerce Sosyal Hizmet mezununu hakkını yenilmesine müsade etmeyeceğiz!

31.07.2013 - Ziyaretci

Sosyal hizmet

Tabiki de sosyal hizmet mezunları alınmalı bence bu anketi yapmak bile iş değil

31.07.2013 - Ziyaretci

Görüş

Bu iş aldığı eğitim bakımından sosyal hizmet mezunlarının işidir

31.07.2013 - Ziyaretci

yaklasim yanlis

çok yazık.sosyal bilimlerde genel bir sorun var maalesef.pdr mezunlarinin yerine sosyoloji ve felsefe mezunlrini,sosyal hizmet mezunlarinin yerine basta sosyoloji mezunlari olmak uzere diger mezunlari aliyorlar.ilerde de doktorlarin yerine veterinerleri alirlarsa hic sasirmayin.amac sadece beliki istihdami saglamak.

31.07.2013 - Ziyaretci

İŞ BULMAK İÇİN SOSYAL HİZMET UZMANLARININ HAKKINI YEMEYİN

arkadaşlar sizi anlıyorum bölümünüzden mezun olunca kolayca iş bulamıyor olabilirsiniz. Fakat başka insanların kısmetini, nasibi elinden alarak iş sahibi olamazsınız. İşin garip tarafı bizim ismimizi kullanarak bu işi yapacaksınız buna rağmen bizim çalışma alanımızdır kesin diyen arkadaşlarımız var. İşsizlik sorununu çözmek için kendi mesleği olan insanları işsiz bırakamazsınız..
Bu anketin kesinlikle doğru sonuçlar vereceğine inanmıyorum sosyal hizmet uzman sayısı ıle psikoloji ve sosyoloji sayıları arasında cok fark vardır. elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar, HERKES KENDİ MESLEĞİNİ İCRA ETSİN ORTADA SORUN KALMASIN...

31.07.2013 - Ziyaretci

sosyologları gözardı edemezsiniz toplumdan

bu kesinlikle sosyologların işidir biz SOSYOLOJİNİN ne iş yaptığını biliyoruz kariştırdıgımız falan yok bu ülkede herkes bizim işimizi yaparsa hakkımızı sonuna kadar savunuruz AB ye üye olmaya çalışıyoruz bu kapsamdaki projelerde sosyologların ne yaptığı gayet açıkk kimsenin işinde gözümüz yok sadece kendi işimizi yapmak istiyoruz....

04.08.2013 - emoş