Asdep | Konular | Kitaplar

ASDEP SYDV'de mi Kalmalı?, Yoksa Bizzat Bakanlıkça mı Yürütülmeli?

ASDEP SYDV'da mı Kalmalı?, Yoksa Bizzat Bakanlıkça mı Yürütülmeli?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ortaya konulan ve Pilot uygulamaları 2012'de Karabük ve Kırıkkale'de gerçekleşen ASDEP Programı çok başarılı olmuştu.

2012 Yılında, tüm Türkiye çapında uygulamaya konulmak istenen fakat, Maliye Bakanlığı tarafından gerekli kadrolar tahsis edilmediği için hayata geçirilemeyen ASDEP Programı, 2013 yılında Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle hayata geçirilmek üzere.

Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, projeyi bu kez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden uygulatma kararı almış durumda.

Hatta son kararın ilk uygulama örnekleri birkaç ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından icra edilmeye başlanmış durumda.

Sürecin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmesinin ise, birçok teknik eksikliğin yanısıra, kurumsal tecrübe tabanı yetersizliği nedeniyle çok zor gerçekleştirilebileceği gözlenmeye başladı.

Bu durumu, SYDV personelinin uygulama kadrolarının alımında ve sürecein sağlıklı şekilde yürütülmesinde, mevcut durumda yaşanmakta olan sıkıntılar açıkça ortaya koymaktadır.

ASDEP Kapsamında çalışacak personelin geri kalan kısmının doğrudan Bakanlık tarafından ve tek bir alımla yapılması en doğrusu olacaktır.

Çünkü, bu alımların ilk kısmı SYDV tarafından yapılırken en başta Pilot bölge çalışanlarının kadroya alınmaması olmak üzere, alımlarda istenen verimin sağlanamadığı da ortadadır.

Projenin tamamen işlerlik kazanması için, ASDEP Programının bizzat Bakanlığa alınması ve alımların da tek kalemde yapılması ya da toplu bir kaç alım şeklinde takvime bağlanması en doğrusu olacaktır.



ASDEP Projesi Bizzat Bakanlık Eliyle Yürütülmeli

SYDV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yıllardır bilinen yavaş yapısı ASDEP'te beklenen verimin sağlanamaması anlamına gelecektir.

Halbuki, ASDEP kendisine çok ümit bağlanan bir projedir. Önemli ölçüde beklenti içinde olunan ve ülkemizin güzide bir projesidir.

Bakanlık ASDEP Müsteşarlığı kurarak bu Programa gereken değeri vermeli ve memur alımlarında da, farklı branşlardan geniş kadrolar oluşturmalıdır.

Mevcut durumda ASDEP, bu beklentinin çok uzağında kalma tehlikesi ile başbaşadır.


SYDV çalışma sistemi de ayrıca gözden geçirilmeli ve daha icraacı ve hızlı çalışan bir yapı oluşturulmalıdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bugüne kadar ki, en aktif yapısına ulaşmış durumda olmasına rağmen yine de çok daha fazlasını yapacak güce ve iradeye sahiptir.

Bu uygulamaları hayata geçirmesi de bunun en somut örneği olacaktır.

18 yorum

işin doğrusu...

bu iş bakanlıkça yürütülmelidir. Kadrolarda merkezden atama şeklinde olması gerekir aksi takdirde istenen verim alınmaz.

23.08.2013 - Ziyaretci

asdep bakanıkta kalmalı

bakanlıkça yürütülmelidir

23.08.2013 - Ziyaretci

MANTIĞI NE?

Bu haber direk SYDV çalışanlarının ASDEP kapsamında istihdam edilmesi için özel olarak yayınlanmış gibi.

23.08.2013 - Ziyaretci

KESİNLİKLE BAKANLIK OLMALI ÇÜNKÜ...

Vakıf sadece kendi adamlarını ve torpille alım yapıyor ve hiç bir adalet yok o yüzde3n adalet için bakanlık...

23.08.2013 - Ziyaretci

imd

kesinlikle bakanlıkça yürütülmelidir vakıflar bu işi üstlenirse biz imd ler yine mağdur olacagız yine torpil adalet için bakalık atama yapmalı

24.08.2013 - Ziyaretci

iibf

Evet alimlar kesinlikle bakanlikca yapilmali ve merkezi bi alimla mulakatsiz yapilmali ..ve iibf kesinlikle alimlarin icinde olmali

25.08.2013 - Ziyaretci

BU İŞ BAKANLIĞIN İŞİDİR

Kesinlikle bakanlığın alımları yapması gerekiyor. Vakıflar bu işi gerektiği gibi yürütemeyecektir. Bakanlığın en kısa sürede kadroları belirleyip atamaları yapması dileğiyle.

25.08.2013 - Ziyaretci

kesinlikle bakanlık.

bu işin bakanlıkça yürütülmesinin daha sağlıklı olacağının kanısındayım.

26.08.2013 - Ziyaretci

KESİNLİKLE BAKANLIK

ASDEP Kapsamında çalışacak personelin geri kalan kısmının doğrudan Bakanlık tarafından ve tek bir alımla yapılması en doğrusu olacaktır.

27.08.2013 - Ziyaretci

asdep

bu işi kesinlikle asdep çalışanları yapmalıdır.

27.08.2013 - Ziyaretci

Bakanlık

ASDEP gibi önemli bir proje Bakanlıkça yürütülmelidir ve ASDEP'te görev alacak kişiler aile danışmanı sertifikası almış sosyologlar olmalıdır.

27.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP PROJESİNDE İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI

ASDEP PROJESİNDE İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA HAKETTİKLERİ PAY VERİLMELİ. ELBETTE İLGİLİ BİRKAÇ BRANŞ İLE BİRLİKTE UZMAN MESLEK ELEMANLARI YANİ İMD LER DE BU PROJEYLE BİRLİKTE EMEKLERİNİN HAKKINI ALACAKLARDIR.

27.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP SYDV'de mi Kalmalı?, Yoksa Bizzat Bakanlıkça mı Yürütülme

BAKANLİK ARTIK BUNU GÖRMELİ VE SYDV DEN ASDEP UYGULAMASINDAN VAZGECMELİ YOKSA ARANAN KRİTERLER YERİNE DAYİSİ TANIDIĞI OLANLARIN TOPLANDIĞI TORPİL İN HAKİM OLDUĞU BİR PROJE OLACAK ASDEP :(

29.08.2013 - Ziyaretci

ASDEP PROJESİNDE AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

aileye,yaşlıya,engelliye yönelik 4 yıl eğitim alan ve bu alanlarda staj yapan bu bölüm kesinlikle Asdep projesinde yer almalıdır. asdep projesinin anlam ve amacını ortaya koymada etkin olacaktır.

02.09.2013 - Ziyaretci

sosyal incelmelere sosyal

sosyal incelmelere sosyal alan yerine mühendislik vb aile ile ilgili dersler görmeyen kişiler girdi. nasıl aile gibiönemli bir kurumu onlara emanet edeceksiniz ki.

12.09.2013 - Ziyaretci