Asdep | Konular | Kitaplar

Bakanlık ASDEP Programını İkinci Plana Alıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ASDEP Programını artık yavaş yavaş SYDV'ye devrediyor.

Kadrolu memurlarla programın yürütülmesi ve tüm ülke çapında aktif olarak çalışması ise, başka bahara kalacak gibi görünüyor.

Çünkü halktan gelen programın bir an önce başlaması ve ASDEP'in bizzat bakanlıkça yürütülmesi talebi, geçen tüm zamana rağmen halen karşılık bulmuş değil.

Üstelik, ASDEP kapsamında çalışmaya aday onbinlerce gencin de, Programı Bakanlığın kendisinin yürütmesi istekleri de durumu değiştirmedi.

Üst düzey yetkililer ise, bu konudaki beklenti ve sorulara resmi bir cevap vermiyorlar.

asdep.org olarak bizim ise şu anda kadro bekleyen gençlere tavsiyemiz her ne kadar merkezi ve kadrolu bir memuriyet olmasa da, sözleşmeli ASDEP Kadroları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak bu sözleşmeli kadrolara atanmaları...

Çünkü, ileride ASDEP bizzat Bakanlıkça devralınırsa veya sözleşmelilere kadroya geçiş hakkı tanıyan bir kanun çıkarsa en azından o şansı kaçırmamış olurlar.

SYDV lerin yapıları oldukça sıkıntılı, yerel yönetim etkisi altında ama, ileride ASDEP elemanları bakanlık bünyesine çekilebilirler.

Bu yüzden SYDV alımlarına müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz.

2 yorum

bu sistem ne zaman düzelir arkadaş

bu sistem ne zaman düzelir arkadaş

memleket ne zaman şeffaf olacak

26.10.2013 - Ziyaretci

Yerel yönetimlerin etkisi?

Normal olan sosyal hizmetlerin belediyelerin kontrolünde olması değilmidir. Hatta bu tür hizmetleri bizzat belediyeler sağlamalı. Belediyeler sağladıkları sosyal imkanlarla -msl ücretsiz anaokulu- şehirlerini bir cazibe noktası haline bile getirebilirler. Bakanlıksa teftiş konularında devreye girebilir.

27.10.2013 - Ziyaretci