Asdep | Konular | Kitaplar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 477 Yeni Kadro

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 477 Yeni Kadro

Yeni Memurlar Alınacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KPSS kasım atamalarında 9 branştan toplam 360 personel, aralıkta da 4-B sözleşmeli olarak 9 branştan toplam 117 personel alacak. Böylece yıl sonuna kadar toplam 477 personel alınmış olacak.

-En fazla kontenjan çevre mühendislerine

Personel alımında en fazla kontenjan ise çevre mühendislerine ayırdı. KPSS kasım atamalarında 79, 4-B sözleşmeli personel alımlarında 48 olmak üzere 127 yeni çevre mühendisi istihdam edilecek.

KPSS 2013/2 atamalarında alım yapılacak branşlar ve sayıları şöyle olacak:

"Çevre mühendisi 79, elektrik elektronik mühendisi 21, harita mühendisi 29, inşaat mühendisi 72, makine mühendisi 21, jeofizik mühendisi 8, mimar 31, şehir plancısı 27, memur 72"

4-B sözleşmeli personel alımı yapılacak branşlar ve sayıları ise şöyle:

"Çevre mühendisi 48, elektrik mühendisi 7, harita mühendisi 11, inşaat mühendisi 18, makine mühendisi 8, jeofizik mühendisi 6, jeoloji mühendisi 3, mimar 12, şehir plancısı"

Öte yandan, Bakanlık yapacağı sınavla da 100 çevre ve şehircilik uzman yardımcısı alacak.

-"Çevre mühendislerimiz, güç katacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlığının KPSS ile personel alımında en fazla çevre mühendislerine yer verdiğini bildirdi.

Bayraktar, çevre mühendislerinin, 10 yıl içinde atık su arıtma sistemlerini kurmuş, katı atık sorunlarını halletmiş, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa'yı yakalamış bir Türkiye hedefinde güç katacağını kaydetti.

Şehirleri çevreyle uyumlu şekilde modern hale getirmenin, insanların daha mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmenin öncelikli ve en önemli hedefleri olduğunu belirten Bayraktar, "Bu hedefimizi de azimli ve çalışkan arkadaşlarımızla başaracağız'' ifadesini kullandı.