Asdep | Konular | Kitaplar

Hastane İşletmeciliği ve Sağlık Yöneticiliği Sertifikası

Hastane İşletmeciliği ve Sağlık Yöneticiliği Sertifikası

EĞİTİM PROGRAMI

Sağlık Bakanlığı, Hastane İşletmeciliği ve Sağlık Yöneticiliği Sertifikası vermek üzere bir eğitim programı düzenliyor.



Üniversite Onaylı Sertifika Eğitim Programı (Hastane İşletmeciliği ve Sağlık Yöneticiliği)


Sağlık Bakanlığı ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) arasında yapılan protokol gereği Sağlık Bakanlığı personeline yönelik "Hastane İşletmeciliği Sertifikası" ile "Sağlık Yöneticiliği Sertifikası" Uzaktan Eğitim programına kayıtlar 12 Kasım 2013 tarihinde başlayacaktır.

i) Programa kayıtlar, daha önce USES' ten, anılan programlarda dersleri Uzaktan Eğitim Yöntemi ile almış ve başarı ile tamamlamış adaylar için yapılacaktır.

ii) Bu eğitim programlarına önceden başvurmuş ancak derslerini tamamlamamış olanlar için ilgili program daha sonra ayrı bir duyuru ile ilan edilecektir.

iii) Daha önce ilgili programlardan Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikası bulunan katılımcılar da sadece "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" ni başarı ile tamamladıklarında THKÜ onaylı sertifika alabilirler.

iv) Sertifika sürecinin tamamlanması için ders programlarındaki içeriğe ilave olarak "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi"nin alınması gerekmektedir. Bu eğitim THKÜ (YAGEM) koordinatörlüğünde uzaktan eğitim sistemi ile verilecektir. Eğitime kayıt THKÜ (YAGEM) tarafından yapılacak olup; kayıt koşulları (http://yagem.thk.edu.tr) sayfasında yayınlanmıştır.

v) Programı başarı ile tamamlayanlara THKÜ onaylı 'Hastane İşletmeciliği Sertifikası' ile THKÜ onaylı 'Sağlık Yöneticiliği Sertifikası' ile birlikte programlara ait Transkript (ders not dökümleri) verilecektir.

vi) İş ve İşçi Sağlığı Eğitim takvimi 20 Kasım 2013 - 5 Aralık 2013 arasında olup katılımcı asenkron olarak dersleri istediği anda alabilecektir.

vii) Programlarda ve eğitimlerde yapılması muhtemel tüm düzenlemeler SAGEM (Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü) ile THKÜ sorumluluğundadır.

viii) Program ile ilgili tüm detaylar duyuruda yayınlanmış olup olası sorularınız için info@yagem.thk.edu.tr adresine iletebilirsiniz. Telefon ile bilgi talep edilmemesi rica olunur.

ix) Kontenjanlar sınırlı olup 22 Kasım 2014'e kadar başvuruların tamamlanması gerekmektedir.