Asdep | Konular | Kitaplar

Engelli Memur Alımı

Engelli Memur Alımı





Engelli Atamaları Nisan 2014′ten Önce Olmayacak

Engelli Atamaları ile İlgili Bakan Şahinden Açıklama…!!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN; Engelli atamalarıyla ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı,Engelli Atamalarının Nisan 2014 ayında yapılacağını,Nisan 2014′e kadar herhangi bir atamanın yapılmayacağını,Nisan 2014′de yapılacak Engelli Memur Sınavı sonrasında yapılacak atamalar için bütün bakanlıklardaki açık kadroların tespit edilmeye çalışıldığını,sayılar tespit edildikten sonra Kamuya alınacak engelli memur alımlarının belli olacağını söylemiştir.

Bakan Şahin’in yaptığı açıklamalara göre;

Engelli atamalarıyla ilgili Bakan Şahin, 2014 Nisan ayında yapılacak sınav öncesinde 3. atamanın yapılmayacağı ve 2014 Nisan ayında yapılacak sınav için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Şu anda açık kadrolarla ilgili bütün boş kadroları dolduracak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Şahin, 2014 yılında yapılacak sınav için yerel yönetimlerde, üniversitelerde kamuda hangi bakanlıkta ne kadar açık varsa topladıklarını ve toplam sayılardan sonra kamuya alınacak engelli sayısının belli olacağını söyledi.

2014 Nisan ayında yapılacak olan EMSS’nin 2 yıl geçerli olacağını belirten Bakan Şahin, “Yine kategorize edeceğiz. Bedensel engelli, görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelliler kendi içinde sınav olacak. Geçen sene 60 bin engellimiz sınava girmişti. Yine yüksek bir talep var. Kadroları dolduracağız” dedi.

Engellilerin özel sektörde istihdamı için yani bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan Şahin, “Şu anda engelli istihdamı ile ilgili özel sektörün önünü rahatlatacak yeni bir çalışma yapıyoruz. Planbütçede bekleyen bir yasamız var. Şuan plan bütçe alt komisyonuna sevk ettik. Hem korumalı iş yerlerin eteşvik ediyoruz. İndirimler var, teşvik sistemi var hem de özel sektörde yüzde 3′ün üzerinde engeli çalıştırmak istiyorsa engellinin veriminden memnunsa bunları da çalıştıracak şekilde iş vereni cazibe hale getirecek kazandıracak bir alt yapı bir teşvik sistemi hayata geçiriyoruz. Özel sektördeki engelli çalışan sayımı şu anda 98 bine ulaştı. Oradaki yüzde üçlük kontenjanını da o şekilde dolduracak bir alt yapı oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.